4 tips bij de aanschaf van een Nemef cilinderslot

Nemef cilindersloten

Wil je een nieuw cilinderslot of een Nemef cilinderslot aanschaffen? Dan is het belangrijk dat je dit goed doet en het slot ook daadwerkelijk op jouw deur past. Hiervoor geven wij jou 4 tips. Zo heb jij gegarandeerd het juiste Nemef cilinderslot.

1. Kies de juiste maat

Als eerste is het belangrijk om de juiste maat cilinderslot te kiezen, anders past deze namelijk niet op jouw deur. Dit is eenvoudig om te doen, want je verwijdert jouw oude cilinderslot en meet vervolgens de lengte vanaf het midden van de boutgat naar links en rechts. Je hebt dan twee dezelfde of verschillende maten in millimeters. Een voorbeeld is 30 millimeter links en 30 millimeter rechts oftewel 30/30. Dit is ook wel de standaard maat van een Nemef cilinderslot. De lengte begint vanaf 30 millimeter, elke zijde kan telkens met stappen van 5 millimeter verlengd worden tot wel 60 millimeter. Op die manier vind je dus altijd een geschikte cilinderslot.

2. Cilinderslot met optimale beveiliging

Je wilt natuurlijk ook dat jouw woning optimaal beveiligd is tegen inbrekers, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Kies daarom voor een SKG 3 gekeurd cilinderslot van Nemef. Dat wil zeggen dat jouw woning minimaal 5 minuten bestand is tegen alle voorkomende inbraakmethodes, zoals lockpicken, uitboren en kerntrekken. Dit is heel belangrijk, omdat kerntrekken in slechts 1 minuut uit te voeren is met al simpel gereedschap. Iedere inbreker kan het daarom uitvoeren. Kies hierbij ook voor kerntrekbeslag, zodat inbrekers ook afgeschrikt worden en geen inbraakpoging zullen nemen. Anders is jouw dure cilinderslot alsnog beschadigd en kan je weer een nieuwe kopen. Dat wil je natuurlijk niet.

Ook is het verstandig om voor een cilinderslot met certificaat te kiezen. Deze zit standaard bij de SKG*** gekeurde Nemef cilindersloten. Dit betekent dat de sleutels alleen bijgemaakt kunnen worden op vertoon van het pasje. Als je jouw sleutels dus aan de schoonmaker, oppas, tuinman of buren uitleent, hoef je je geen zorgen te maken dat ze ineens een extra sleutel van jouw deur hebben. Zo kan je met een ongerust gevoel op vakantie, naar het werk, een dagje weg of op visite. Ideaal dus om optimaal te genieten van jouw dag of vakantie.

3. Gelijksluitende cilinders

Heb je meerdere cilindersloten voor jouw woning nodig, dan kan je het beste kiezen voor één merk. Zo heb je dus bijvoorbeeld meerdere Nemef cilindersloten voor jouw voor-, achter- en schuurdeur, hekwerk, kajuit van de boot of bedrijfspand. Dat zorgt ervoor dat je niet meer met een zware sleutelbos loopt en niet uren naar de juiste sleutel loopt te zoeken. Daarnaast is het ook een voordeel dat als je jouw sleutels kwijtraakt, niet enorm veel sleutels bij hoeft te laten maken. Je kan zelf kiezen hoeveel cilinders, maar ook hoeveel sleutels je nodig hebt. Kies bij de aanschaf van een Nemef cilinderslot wel voor voldoende sleutels, aangezien dat voordeliger is dan dat je ze los nabesteld of na laat maken.

4. Kies voor gemak

Zorg daarnaast dat je voorzien bent van gemak. Je kan altijd zelf bepalen welke soort cilindersloten je wilt aanschaffen, door dit bij de opties aan te geven. Ook dan is er nog gelijksluiting mogelijk. Zo kan je voor een dubbele of halve cilinder, maar ook voor een knopcilinder kiezen. Een dubbele cilinder komt het meeste voor en heeft aan beide kanten een slotgat. De halve cilinder heeft aan één kant een sleutelgat en aan de andere kant niets, ideaal voor kastdeuren, kluizen, opbergruimtes of als bijzetslot. 

Met de Nemef knopcilinder kies je voor gemak, omdat er aan één kant (binnenzijde van de deur) een knop zit en aan de andere kant een slotgat. Zo kan je met één draai, zonder sleutel jouw deur openen en vergrendelt het slot weer als je de deur dicht laat vallen. Ideaal voor visite of als er een pakketbezorger aan de deur staat. Voor deuren met een brievenbus of raam biedt dit slot alleen geen optimale beveiliging en wordt de dubbele cilinder of cilinder met anti-manipulatieknop aangeraden. De anti-manipulatieknop heeft namelijk nog extra schuif- of drukknopjes bovenop de draaiknop. Zo ben je alsnog voorzien van een sterke en optimale deurbeveiliging.