5 tips voor een succesvolle badkamer renovatie of verbouwing

Ben je van plan om de badkamer aan te pakken? Dan moet je daar een goed plan voor maken. Alleen komen er altijd zaken op je pad waar je niet aan had gedacht. Daarom is het goed om je eens te verdiepen in wat er nu echt nodig is voor de verbouwing van je badkamer. Wij geven je 5 tips die je direct kan gebruiken.

1. Mobiele douchecabine

Wat misschien wel het belangrijkste is om te verzorgen, is een plek waar je jezelf kan verzorgen zolang je de badkamer niet in kan. Een mobiele douchecabine kopen via Mobieltoiletkopen.nl is dan de oplossing. Zo heb je een goede douche-unit voor bijvoorbeeld in de achtertuin en heb je daar geen zorg meer voor.

2. Een optimale voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk bijvoorbeeld naar wat er precies verbouwd moet worden. Kijk vooral ook naar je uitgaven in verhouding tot je budget. Bekijk dan ook direct welke werkzaamheden je allemaal zelf kan doen. En bekijk vooral wat er echt anders moet ten opzichte van je huidige badkamer.

3. Kijk alles na

De verbouwing kan pas echt beginnen als je alles op orde hebt. Loop daarom aan het eind van de voorbereiding je plan nog eens na. Kijk naar sloopwerk en opruimwerk. Kijk ook of je de materialen in huis hebt. Dit gaat bijvoorbeeld om tegels, sanitair en verlichting.

4. Maak een plattegrond

Om een goed beeld te vormen van wat je nu eigenlijk gaat maken, is het goed om een plattegrond van je badkamer te maken. Zo kan je zien of alles wel past in de ruimte die je hebt. Ook heb je houvast wanneer je eenmaal gaat beginnen. Door de plattegrond te maken kan je ook nog puzzelen met de indeling wanneer het allemaal net niet helemaal blijkt uit te komen.

5. Haal alle materialen eerst in huis

Wanneer je wilt gaan verbouwen, dan is het wel belangrijk dat je zeker kan zijn dat je alles wat je afbreekt ook weer kan opbouwen. Zorg dus dat je al het materiaal, sanitair en de meubels eerst in huis haalt en je dan pas gaat beginnen. Daarmee voorkom je dat je ineens met een open plek zit.