Creëer sfeervolle binnenzonwering met shutters 

Wij zijn allemaal opzoek naar sfeer in huis. Met een shutter als raamdecoratie zit je altijd goed. Een shutter is er in veel verschillende soorten kleuren en motieven. Glad gelakt, of met een houtnerf. Wit, zwart of een tal van andere kleuren. Wil je strak en modern of ga je toch voor een landelijke touch? Hierdoor is het voor iedere woning geschikt.
Ten eerste zorgt het ervoor dat het het licht filtert van buiten. Geen laste meer van de zon in uw gezicht. Ook in de zomer kunt u een hoop warmte tegenhouden. Daarnaast is het ideaal voor de privacy. De lamellen kun je precies in die stand zetten zodat je wel naar buiten kan kijken maar minder goed van buiten naar binnen. 

 

Een shutter is voor bijna ieder raam mogelijk 

Woon je in een oud pand waar je kozijn niet zo recht is? Een shutter kan ter plaatse geschaafd worden en past daarna precies. Heb jij en schuin of zelf een rond raam in je huis? Ook nu kun je voor een schutter kiezen. Heb jij een draaikiepraam? Ook hiervoor zijn mogelijkheden om de shutter op het raam te plaatsen. Zelfs voor de badkamer zijn speciale shutters te verkrijgen. Heb je er wel eens over nagedacht om een shutter als een roomdivider te gebruiken? Of als schuivende kastdeuren?
Je leest het al, een shutter kan echt voor bijna alles worden gebruikt. 

 

Verschillende types 

Een shutter kan als een vast raamwerk gemaakt worden of als en openslaande deur. Het kan als een schuifpaneel gebruikt worden of met een knik arm. De lamellen kunnen met de hand worden bediend of met een bedieningspook. En dan kunnen we ook nog kiezen tussen verschillende houtsoorten. De keuze is reuze, maar wat wordt het mooi! 

 

Meten en monteren 

Vergeet niet dat er tal van opties zijn met shutters. Opties die jij niet kent maar de specialist wel. Zijn er zijstijlen nodig? Wil je opdek of verborgen scharnieren? Welke houtsoort kan voor welk raam? Moet de shutter ter plaatse nog worden bijgeschaafd? Om deze binnenzonwering aan te schaffen zal ik het zeker aanraden om het te laten inmeten en monteren door de specialist. Een shutter kan prijzig zijn, dan wil je toch wel dat het in één keer goed zit.
Maar sfeer in uw huis met een shutter!