De populairste woonplaatsen in de provincie Utrecht

Woning kopen

De provincie Utrecht is een regio die veel te bieden heeft voor iedereen. Naast de stad Utrecht vind je er ook tal van andere plaatsen waar genoeg te beleven valt. Enkele populaire woonplaatsen in deze regio zijn Zeist, Houten, Amersfoort en Nieuwegein.

Het voordeel van de provincie Utrecht is dat deze alles te bieden heeft wat je maar zoekt. Met het openbaar vervoer kun je overal komen, met de auto kun je ook eenvoudig en snel van A naar B en de regio is rijk aan natuur en rustige gebieden. Je bent altijd in de buurt van de Randstad en kunt zelf helemaal kiezen op welke manier je wilt wonen en waar je dat wilt.

Natuur en alles in de buurt

Het centrum van de provincie is de gelijknamige hoofdstad Utrecht. Rondom deze stad liggen genoeg plaatsen die op een zeer korte afstand liggen en er toch voor zorgen dat je in een compleet andere wereld belandt. Hier vind je nog een handig en mooi overzicht van de natuurgebieden in de provincie Utrecht.

Zo is de regio rondom Zeist bijvoorbeeld voorzien van heel veel bossen en natuur. In deze omgeving zijn plaatsen te vinden zoals Bilthoven, Huis ter Heide, Soesterberg, Maarn en Maarsbergen.

Deze plaatsen gelegen in het Groene Hart en bevinden zich in een zeer groene en natuurrijke omgeving. Voordeel is ook dat je vanuit hier snel in steden zoals Utrecht, Amersfoort of Amsterdam kunt zijn.

Huis gaan kopen in Utrecht

Op zoek naar een huis

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Natuurlijk is er veel bestaande bouw te vinden in deze regio. Ook zijn er tal van nieuwbouwprojecten waarbij jouw nieuwe woning volledig aan jouw eigen wensen en smaak kan worden opgebouwd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van nieuwbouw en wil je in een rustige omgeving terecht komen? Kijk dan hier naar de nieuwbouw Houten.

Houten

De plaats Houten is gelegen ten zuiden van de stad Utrecht en biedt genoeg voor iedereen die ook een beetje rustig wilt wonen. Zo ben je bijvoorbeeld al binnen 10 minuten in Utrecht met het openbaar vervoer en vind je in de plaats zelf genoeg winkels en andere zaken.

Als het aankomt op scholen dan zijn er in Houten basisscholen en middelbare scholen die onderwijs aanbieden op elk niveau. Ook op het gebied van sport kent deze plaats veel verenigingen waar jong en oud kunnen bewegen. Houdt bij het uitzoeken van een woning en de omgeving waarin je wilt wonen dan ook rekening met dergelijke zaken.