De voordelen van airconditioning in huis

De zomers in Nederland worden steeds warmer. De afgelopen jaren hebben we elke zomer wel een hittegolf gehad. In Nederland zijn veel huizen niet ingericht op deze warme dagen, en maar weinig mensen hebben thuis een airconditioning systeem. Toch is het heerlijk om tijdens een hittegolf je huis een beetje te kunnen verkoelen, zeker als je bijvoorbeeld thuis werkt of om prettig te slapen. In deze blog lees je meer over het aanschaffen van een airco en de voordelen daarvan.

Een prettiger leefklimaat

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je een prettiger leefklimaat creëert in huis. Tijdens een hele hete zomer kan het moeilijk zijn om je huis weer op een prettige temperatuur te krijgen. Het is lastig om de warmte buiten te houden door de ramen en gordijnen dicht te houden, want je wil af en toe toch even je huis luchten. Als de warmte eenmaal binnen is, is het nog lastiger om die weer buiten te krijgen. Een airco in huis zuigt deze warme lucht weer naar buiten en blaast koele lucht de ruimte in. Hierdoor zul je in de zomer niet je huis uit worden gejaagd door de hitte en kan je ook veel beter slapen. 

Betere luchtkwaliteit

Een airco zorgt voor schonere lucht in huis. De meest airco’s bevatten een filter die de lucht zuivert als de airco aan staat. Daarnaast wordt er ook vocht onttrokken aan de lucht in de kamer, waardoor de luchtvochtigheid lager is. Dit kan tevens ook een nadeel zijn, omdat het kan zorgen voor irritatie rondom je luchtwegen en je hierdoor verkoudheidsklachten kan krijgen. Om dit te voorkomen slaap je niet met de airco aan, of op een zeer zachte stand. Het beste is om de airco gewoon even aan te zetten voor dat je gaat slapen, zodat je in een koele ruimte kan slapen.

Gratis stockfoto met afbeelding, airconditioning, appartement

Minder insecten in huis

Doordat je s nachts de ramen dicht kan laten en je toch je ruimte kan verkoelen, zullen er ook minder insecten binnenkomen. Op warme zomeravonden komen er natuurlijk veel muggen binnen, en dit kan je hiermee dus voorkomen. Zo hoef jij niet elke avond op muggenjacht wanneer je wil gaan slapen. Mocht je bijvoorbeeld een mobiele airco hebben, zorg dan wel voor een goede raam afsluiting, zodat er niet alsnog veel insecten of warme lucht binnenkomt terwijl de airco aan staat.