De voordelen van een alarmsysteem voor thuis

Een alarmsysteem in huis heeft veel voordelen. Zo werkt een het alarm bijvoorbeeld preventief, verkleint het de kans op schade en geniet je soms van voordelen vij de verzekeraar. In deze blog vind je alle voordelen van een alarm voor thuis voor thuis op een rijtje. Er zijn zowel draadloze systemen als systemen die bedraad zijn. Populair is het hybride alarm: dit is een vaste basis van detectors en camera’s die bedraad zijn en die je later eenvoudig kunt uitbreiden met extra camera’s, detectors of bijvoorbeeld een slimme deurbel. 

Preventie

De preventieve werking van een alarm in huis moet niet worden onderschat. Indien je bijvoorbeeld een sticker van het merk van het alarm op ramen en/of deuren geplakt hebt, is dit zichtbaar voor mogelijke inbrekers en kunnen zij hierdoor afgeschrikt worden zonder ook maar een poging tot inbraak te doen. Camerasystemen kunnen ook duidelijk zichtbaar worden opgehangen, waardoor een inbreker zichzelf wel twee keer bedenkt voordat hij ook maar een poging tot inbraak zal doen.

Voordeel Verzekering

Een alarmsysteem in huis verhoogt de kans op een lagere premie voor bijvoorbeeld uw inboedelverzekering. Een verzekeraar zal u natuurlijk alleen maar aanmoedigen een alarminstallatie in huis te plaatsen, zodat de kans op inbraak kleiner wordt en ook indien er toch wordt ingebroken, de kans op schade kleiner zal zijn. Zo’n beveiligingssysteem in huis zorgt ervoor dat een inbreker minder tijd en kans heeft waardevolle spullen mee te nemen.

Soms krijgt u zelfs een camera of andere spullen in huis van uw eigen verzekeraar of krijgt u korting op de premie. Dat zijn nog eens voordelen!

Kans op schade verkleinen

Een alarm in huis zorgt ervoor dat de kans op inbraak en/of brandschade wordt verkleind.

Inbraak

Het alarm in huis wordt meestal geassocieerd met  een inbraakbeveiliging. Het systeem herkent binnendringers en waarschuwt direct de bewoners en/of de meldkamer. Er zijn luide sirenes die de inbrekers afschrikken, maar er zijn ook stille alarmen waarbij de inbreker niet in de gaten heeft dat hij betrapt is. 

Brand

Een alarmsysteem kan ook worden ingezet om vroegtijdige branden te signaleren en op tijd te blussen. Hierdoor wordt de kans verkleind dat uw huis in zijn geheel of gedeeltelijk zal afbranden omdat er helaas niemand in de buurt was.

Conclusie

Een alarmsysteem in huis heeft al met al nogal wat voordelen. Zo hebben inbrekers minder tijd en kans, en kan een brand in een vroeg stadium worden verholpen. Wij raden een alarmsysteem dan ook altijd aan! Meestal krijgt u zelfs korting op uw verzekering in geval u een alarmsysteem in huis aan laat leggen!