De voordelen van een elektrische deuropener

Met een elektrische deuropener dat ook wel een automatische deuropener wordt genoemd kun je de deur op afstand openen. Voor verschillende situaties is dat superhandig. Op deze manier kun je namelijk zelf de deur bedienen van je huis, bedrijf of gebouw. De deur is dus op afstand te openen aan de hand van een intercom- of een camerasysteem. Dit kan tevens ook gedaan worden met een afstandsbediening of drukknop wanneer er iemand aanbelt. Een elektrische deuropener is dus ideaal. Het is duidelijk dat het een heel handig systeem is, maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen te benoemen. 

Benieuwd naar die voordelen? Lees dan hieronder verder. 

Voordelen elektrische deuropener

Een groot voordeel is dat een elektrische deuropener niet alleen in een bedrijfspand gebruikt hoef te worden, maar dit kan ook in een woning. De elektrische deuropener bestaat uit twee delen. Een opener en een bediening. Daardoor kan de deuropener gebruikt worden voor een deur dat naar buiten open gaat, maar ook binnen. Dit is tevens ook weer een voordeel. Een ander voordeel is dat een elektrische deuropener ook veilig is. Dat is natuurlijk tevens ook al een reden waarom men een automatische deuropener aanschaft. Voor de veiligheid. 

Zo werkt het elektrische systeem ook bij een brand. Dat is tenslotte ook wel zo veilig. Natuurlijk werkt het systeem voornamelijk bij aan de veiligheid van een woning of gebouw. De veiligheid wordt met de deuropener die elektrisch te bedienen is vergroot. Onbevoegden kunnen namelijk niet zomaar naar binnen gaan dankzij de toegangscontrole. Zo kun je helemaal zelf bepalen wie je binnenlaat door het elektrische slot. Ook zijn de automatische deuropeners verkrijgbaar in een brandwerende en inbraak werende uitvoering. 

3 belangrijke aandachtspunten van een elektrische deuropener 

Als je graag een deuropener wilt aanschaffen dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Eén van die punten is om te bepalen of je de opener op een binnendeur of juiste buitendeur wilt plaatsen. Als de opener namelijk buiten komt dan is het bijvoorbeeld ook handig en veilig dat deze automatisch op slot gaat. Naast de keuze van een binnendeur of buitendeur is het ook belangrijk om te kijken naar de bediening. Hoe wil je de deur gaan bedienen? Is dat met een afstandsbediening, schakelaar, drukknop of misschien wel met je telefoon of tablet? Kijk daarom altijd naar wat er mogelijk is. Er zijn namelijk ook openers met een sensor. Ideaal, zo hoef je namelijk helemaal niet op een knop te drukken.

Een derde belangrijk aandachtspunt is de noodstroomvoorziening. Dit is tevens ook een heel belangrijk punt. De deuropeners worden namelijk elektrisch bestuurd. Valt de stroom uit? Ja, dan wordt het een heel lastig verhaal. Het kan dan namelijk zo zijn dat de deur niet meer opengaat. Dit kan zorgen voor hele gevaarlijke situaties. Vooral als je van de deur afhankelijk bent en er wellicht geen andere uitgang is. Zorg er daarom voor dat er een noodstroomvoorziening is. Op die manier kun je namelijk altijd de deur openen. Het kan tenslotte van groot belang zijn tussen leven en dood mocht er brand ontstaan en de deur niet meer open willen. In zo’n situatie wil je natuurlijk nooit terecht komen. De deuropener is van zichzelf veilig, maar pas echt veilig als er een noodstroomvoorziening is.