De voordelen van kunststof kozijnen en openslaande deuren 

Vooral in een oud huis moet er vaak verbouwd worden. Deuren en kozijnen zijn gedateerd of aan vervanging toe. Er moet meer ruimte komen, of de kamers kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Wanneer je houdt van klussen en handig bent, kun je dit uiteraard het beste zelf doen. Ben je echter geen doe-het-zelver, is het fijn om dit uit te besteden aan een goede vakman. Waarom zou je specifiek kiezen voor kunststof kozijnen en openslaande deuren?

Kunststof openslaande deuren

Openslaande deuren zijn meestal de tuindeuren; dubbele deuren die naar de tuin leiden. Ze bieden een ruime doorgang en verbinden buiten met binnen. Bij mooi weer is het heerlijk om ze wijd open te laten staan. De wind kan hierdoor fijn naar binnen waaien en je huis verfrissen en ventileren. De openstaande deuren creëren bovendien meer licht. Vooral in de zomer worden deze deuren veel gebruikt en bepalen in grote mate het aanzien van je huis en tuin.

De grootste voordelen van kunststof openslaande deuren zijn, dat ze onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn. Bovendien hebben ze een uitstekende isolerende werking, in combinatie met hoogrendementsglas. De warmte wordt in de winter binnen en in de zomer buiten gehouden. Omgevingsgeluiden worden gedempt waardoor je in huis, met de deuren dicht, meer rust en stilte ervaart.

Kunststof kozijnen

In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven kozijnen van kunststof niet steeds geschilderd te worden. Bij hout vormt dit een terugkerende kostenpost, omdat dit immers om de zoveel tijd opnieuw moet worden gedaan. Dit om houtrot en lekkage tegen te gaan. Bij kunststof is hier geen sprake van, regelmatig schoonhouden is vaak al voldoende.

Kunststof is duurzaam omdat dit lang meegaat (zo’n 50 jaar) en het materiaal weer kan worden hergebruikt. Het biedt een hoog rendement in combinatie met dubbel glas, waardoor de stookkosten en het energieverbruik omlaag zullen gaan. Ook qua veiligheid is het aan te raden om te kiezen voor kunststof: bijvoorbeeld door te kiezen voor brandwerende kozijnen en deuren. Daarnaast biedt kunststof een goede inbraakpreventie.

Welke kunststof kozijnen zijn de beste?

Hoe meer tussenruimtes en lucht in de opbouw, hoe beter. Dit zorgt namelijk voor een betere isolatie en stevigheid. Let bij het aanschaffen van kunststof deuren en kozijnen op de nodige keurmerken en laat je adviseren. Een goed advies zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt, waar je vele jaren plezier van zult hebben!