De voordelen van kunststof kozijnen voor uw huis

Kunststof kozijnen kennen vele voordelen. Heb je er bijvoorbeeld al aan gedacht dat dit product tot meer dan 50 jaar mee kan gaan, onderhoudsvrij? Dat is ongeveer net zo lang als je huis. Het enige wat je hoeft te doen, is maandelijks met een warm sopje langs de kozijnen te gaan. In deze blogpost kun je lezen waarom kunststof kozijnen nog meer een goede koop zijn.

Isoleren van de ruimte

Het eerste voordeel is de isolatie die het product heeft, namelijk een U-waarde van 1,8. Verder zorgen de kozijnen ervoor dat het warm blijft in huis, waar ook veel waarde aan gehecht wordt. Geluid is ook een belangrijke onderdeel. Deze kozijnen zorgen er namelijk voor dat geluiden van buitenaf worden gedempt. Hiervoor bestaan natuurlijk verschillende soorten kunststof kozijnen, wat gerangschikt is in verschillende klasses. 

Duurzaamheid

Alles wordt tegenwoordig duurder en steeds meer mensen hechten waarde aan duurzame grondstoffen, om die energierekening maar zo laag mogelijk te houden. In eerste instantie zou je denken dat houten kozijnen duurzaam zijn en kozijnen van kunststof niet. Echter, door de lange levensduur van kunststof kozijnen, de isolatiewaarde en het feit dat ze onderhoudsvrij zijn, maakt dat deze kozijnen duurzaam zijn. Ook zijn deze kozijnen goed te recyclen en wanneer ze niet meer gebruikt kunnen worden als kozijn, kun je van het kunststof wat nog bruikbaar is, nieuwe producten maken. 

Gaat mee met de tijd

Een paar jaar geleden waren kunststof kozijnen maar in een aantal standaard kleuren te koop, nu is dat wel anders. Je kunt ze nu in veel verschillende kleuren kopen, van antraciet tot mat zwart of crème wit, waardoor je een kozijn kunt uitkiezen die goed aansluit bij de uitstraling van je huis in een stijl die bij jou past. Zelfs een houtlook is een optie. 

Prijs en kwaliteitverhouding 

Voor kunststof Kozijnen in de Wijk betaal je doorgaans een hogere prijs dan voor houten kozijnen, maar door de prijs- kwaliteitverhouding die kunststof kozijnen bieden, kan je uiteindelijk goedkoper uit zijn. Ben je van plan je huis binnenkort te verkopen? huizen met kunststof kozijnen hebben een hogere inruilwaarde en dus kan de investering het op de lange termijn waard zijn. 

Kozijnen van kunststof kennen nog meer voordelen. Uiteraard verschilt de prijs, kwaliteit en dus levensduur af van de soort die je aanschaft. Binnen kunststof kozijnen vallen verschillende soorten en prijsklassen. Dit artikel kun je gebruiken voor research, maar ook verstandig om je te laten adviseren door een specialist.