Dit kunt u doen tegen een stinkende wasmachine

Wanneer de wasmachine gaat stinken, dan zorgt dat voor veel ongemak. Wat wel fijn is om te weten, is dat u er wel het nodige aan kan doen. Soms is daar de witgoed specialist bij nodig, maar soms ook niet. Het is fijn om te weten wat de ingrepen zijn die de geur kunnen voorkomen. Het is echter ook belangrijk om te weten wat er mogelijk is wanneer het stinken eenmaal begonnen is. Zo kunt u toch nog gewoon van de wasmachine gebruik blijven maken. Soms gaat het al om zo iets simpels als een ander wasmiddel, bijvoorbeeld vloeibaar in plaats van poeder.

Slimme ingrepen tegen stank

U heeft vaak met enkele simpele ingrepen al veel invloed. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de juiste dosering van het wasmiddel. Zowel minder als meer is vaak geen goed idee. Wie na het wassen het doseerbakje en de deur even open laat staan, geeft de machine goed de kans om van binnen te drogen. Dat is ook belangrijk om stank tegen te gaan. Daarnaast is ook het schoonmaken van het bakje en de rubberen rand wel aan te raden. Dat zijn plekken waar vuil kan ophopen en stinken. Dit zijn simpele oplossingen voor een probleem. Die kunt u ook gewoon zelf goed toepassen.

Extra goed opletten

Het is vaak zodat wasmachines opties hebben om het schoon te maken. Denk aan reiniging met stoom waarmee bacteriën worden gedood. Dit kan wel veel verschil maken in de mate waarin het gaat stinken. Ook is het belangrijk om zo nu en dan onderhoud te doen. Dit kan door zelf alles even goed schoon te spoelen. Het kan ook door de specialist ernaar te laten kijken. Die kan dan bijvoorbeeld ook speciale middelen zoals wasmachinereiniger aanraden. Dit kan goed helpen om het stinken weg te nemen. Wie dit vanaf het begin goed doet, kan de stank zelfs helemaal voorkomen. Dat is natuurlijk helemaal de ideale gang van zaken.