Dit zijn de populairste vloeren voor 2022

 Net als in 2021 zullen natuurlijke kleuren een populaire keuze blijven, hoewel warme kleuren ook hun intrede doen in woningen. Thuis kantoor houden is ook een trend die lang zal blijven hangen. Trends in woninginrichting hebben ook een invloed hebben op de vloerbedekking die huiseigenaren kiezen.

Denk je erover om in het nieuwe jaar het tapijt in de woonkamer of de vloer in het geheel te vervangen? Bekijk dan de PVC vloeren in Rotterdam.

Het strandleven

Een op het strand geïnspireerde inrichting is ideaal om een strakke, moderne ruimte te creëren die de rustgevende vibraties van de zee oproept. Als het op vloeren aankomt, is gebleekt hout een optie die al lang populair is in de inrichting. Met een lichte, natuurlijke uitstraling, geïnspireerd op verweerd drijfhout, zijn vloeren helder en schoon, met grijze of iets donkerdere tinten.

Je hoeft het huis niet op een museum te laten lijken om een gebleekte houten vloer aan te brengen. Het is ook geschikt voor een moderne, minimalistische inrichting. 

Gerookt hout

Terwijl gebleekte houten vloeren een trend zijn die al een tijdje bestaat, is gerookt hout een nieuwere trend in hardhouten en vinylvloeren. Deze vloeren lijken in kleur op wijn- of bourbonvaten, met donkere, rijke kleuren en uitgesproken nerven. Om de gerookte look te bereiken, wordt het hout in een kamer geplaatst en behandeld met ammoniak. De ammoniak reageert met het hout en veroorzaakt een kleurverandering. Deze verandering treedt niet elke keer op dezelfde manier op, waardoor unieke patronen en kleuren ontstaan. 

Verweerd en oud hout

Gerookte en gebleekte vloeren zijn niet de enige vloertrends met een antieke of versleten look die in 2022 hun intrede doen. Verweerd hout is een andere populaire keuze. Deze look doet denken aan oudere vloeren die in de loop van de jaren op een natuurlijke manier verweerd raakten. Deze look wordt bereikt door kunstmatige veroudering van het hout. Het resultaat is een vloer die er mooi en gelijkmatig versleten uitziet, maar die klaar is voor jarenlang gebruik.

Deze trend kan worden bereikt met echt hardhout, maar ook met alternatieven voor hardhout.

Een andere, vergelijkbare trend is het opnieuw creëren van de uitstraling van schuurhout. Echt schuurhout wordt gebruikt in huisdecoratie, maar het is geen praktische optie voor vloeren. In plaats daarvan worden tegels, hout of synthetische materialen gebruikt om het uiterlijk van donker, oversized, ongelijk schuurhout na te bootsen in de vloeren. 

Betonnen en echte tegelvloeren

Betontegels worden al jaren gebruikt in woningen. Ze bieden meer duurzaamheid, kunnen binnenshuis worden gebruikt, maar zijn ook geschikt voor buitenruimtes.

En dan de echte, zwart-witte tegels. Oud en klassiek zijn in met tegels. In badkamers, entrees en keukens zullen vintage zwarte en witte tegels een grote trend worden. Individuele zwarte en witte tegels worden gebruikt om ingewikkelde patronen te creëren.

Bron: www.vloerendeur.nl