Een kluis is huis? Hier moet je op letten!

Wanneer je een veilig gevoel in huis wil hebben voor bepaalde belangrijke spullen of documenten of wanneer je bijvoorbeeld een wapen wil bewaren in een wapenkluis dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Een kluis kun je niet zomaar wegwerken vaak dus het is belangrijk dat je een goede plek bedenkt waar je geen spijt van krijgt.


Waar moet de kluis komen?

Vaak kun je een kluis niet perse verstoppen maar je kan wel een plek vinden waar je makkelijk bij kunt maar ook een plek die niet direct heel erg opvalt voor iedereen. Dus boven op zolder achter alle spullen waar je niet meer naar omkijkt is niet perse een goede plek als je spullen in de kluis wil leggen waar je regelmatig bij wil. Veel mensen kiezen ervoor om een kluis in de slaapkamer te plaatsen en dan vaak in een kast. De slaapkamer is niet vaak een plek waar veel mensen zomaar komen en het is ook gelijk een plek waar je eventuele sieraden af doet die (sentimentele) waarde hebben.

Kluis plaatsen

Wanneer je een plek hebt gevonden is het ook nog goed om te kijken waar je de kluis aan kunt verankeren. Want dit is wel iets dat je wil doen. Anders kunnen mensen je kluis mee nemen terwijl die gesloten is. Wanneer je een kluis wil verankeren kun je dat niet doen aan poreus materiaal. Dit is het beste aan een betonnen vloer of muur. Je moet ook rekening houden met welke functies de kluis moet hebben. Want wanneer je bijvoorbeeld een brandwerende kluis in je huis wil plaatsen dan moet je er rekening mee houden dat deze kluizen alleen maar verankeringsgaten hebben in de onderkant. Wanneer er andere gaten zijn dan kan dit de brandwerendheid van de kluis in gevaar brengen.