Een warm interieur met de mooiste PVC vloeren

De laatste jaren zijn PVC vloeren populairder geworden dan laminaat en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Ondanks dat er een wat hoger prijskaartje aan hangt hebben PVC vloeren ontzettend veel voordelen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren, stijlen en uitstralingen, waardoor er voor iedere woonstijl de perfecte vloer te vinden is. Ben jij benieuwd naar de huidige trends op het gebied van PVC vloeren? Je leest meer op de website van Floorlife, waar je tevens de nieuwste collectie kunt bekijken. Maar waarom is PVC eigenlijk zo populair?

Een PVC vloer is super praktisch

Als je op zoek bent naar een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, kun je het beste voor PVC gaan. Dit type vloer is namelijk gemaakt van kunststof, waardoor vuil en vocht er niet intrekken. Even stofzuigen en vervolgens met een dweil eroverheen en de vloer is weer schoon. Of wrijf enkel met een doekje opvallende vlekken weg, want dweilen is natuurlijk niet elke week nodig.

PVC klinkt dof als je erop loopt

In vergelijking met laminaat klinkt PVC een stuk doffer als je erop loopt. Draag jij graag hakken in huis? Dan zul je dat als je een laminaatvloer of tegels hebt in het hele huis horen. Met een PVC vloer echter, hoor je veel minder, simpelweg doordat het materiaal het geluid dempt. Dit is niet alleen perfect voor de benedenverdieping, maar in het bijzonder voor bovengelegen verdiepingen. Zo voorkom je namelijk dat in de ondergelegen verdieping alle voetstappen hoorbaar zijn.

Een PVC vloer gaat lang mee

Nog een reden om voor een PVC vloer te gaan is dat deze super lang meegaat. Het materiaal slijt namelijk amper, waardoor je er gegarandeerd jarenlang plezier van hebt. Een PVC vloer leggen is daarom tevens de perfecte investering als je een duurzame vloer zoekt voor in openbare gebouwen. Denk aan scholen of instellingen. Het kan namelijk tegen een stootje en verkleurt bovendien niet onder invloed van zonlicht.

Een PVC vloer voor elke gewenste look

Doordat PVC er in ontelbaar veel kleuren en varianten is, vinden sommige mensen het lastig een keuze te maken. Of je nu een romantisch interieur met veel tierlantijntjes voor ogen hebt of een eigentijdse ruimte met Scandinavische accenten, voor elke woonstijl is er een geschikte PVC vloer te vinden. 

Bovendien is de vloer vrijwel naadloos te leggen en kun je hem tevens tegen de muren aan leggen. Daardoor heb je niet per se plinten nodig, hoewel sommige mensen er de voorkeur aan geven deze wel aan te brengen. Plinten kunnen een stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur, maar voor een super strakke look laat je ze achterwege. Met een PVC vloer is dit prima mogelijk.