Gevelbekleding van hout: hier moet je op letten

Gevelbekleding woning

Je wilt dat jouw nieuwe gebouw of woning opvalt met een unieke gevelbekleding? Kies dan voor een gevelbekleding van hout! Het geeft een warme uitstraling, valt op en past goed bij een bosrijke omgeving. Bedenk wel vooraf of het ook past bij jouw project. Op deze punten moet je letten. 

Gevel bekleding kopen

Montage van hout

Allereerst is de vraag wie de montage van jouw houten gevelbekleding op zich gaat nemen. Je kunt het zelf doen, maar het is wel prettig wanneer de opzet wordt gedaan door experts. De houten gevelbekledingen van merken als Elements en Cape Cod zijn goed te bewerken en de montage ervan is eenvoudig. Zoek een leverancier die alle materialen op maat kan aanleveren want dat is natuurlijk van groot belang bij montage. 

Vervolgens is het bij montage van gevelbekleding van hout belangrijk om te letten op het weer. De weersomstandigheden moeten gunstig zijn en je moet ervoor zorgen dat de gevel goed wordt geventileerd. 

Mooie afwerking

Houtsoort uitkiezen

Kies altijd voor een houtsoort met een erkend keurmerk. De kwaliteiten van het hout maken veel uit voor de uiteindelijke afwerking. Het ziet er niet alleen beter uit maar blijft ook langer mooi en strak. Hout is een natuurlijk materiaal dus als je niet zorgt voor het beste van het beste kan het zomaar zijn dat je jaarlijks druk bent met onderhoud. Daar heeft natuurlijk niemand zin in.