Gietvloer prijs m2 vergeleken met andere soorten

gietvloer prijs m2

Een vloer aanleggen is een belangrijk onderdeel van elke verbouwing, renovatie of verhuizing. Net zoals bij wandbekleding wil je dat het de stijl van de kamer goed past en dat het netjes gedaan wordt zodat het lang genoeg meegaat. Wat ook net zoals bij wandbekleding het geval is, is het overweldigende aantal opties dat je voor vloeren hebt. Er zijn tegelvloeren, maar ook plankenvloeren. Je kan vinylrollen leggen, maar ook gietvloeren plaatsen. Uiteraard moet je die keuze niet zomaar onvoorbereid maken, en er zijn zowel persoonlijke als praktische overwegingen die je moet maken. Wat de gietvloer prijs m2 is vergeleken met iets anders kan dus een grote rol spelen.

gietvloer prijs m2

Vloer prijzen naargelang het type

Prijs is dus zeker niet de minst belangrijke overweging die je moet maken. Een klein overzicht van prijzen per vierkante meter voor populaire een veel gekozen vloertypes kan dus best handig zijn. Het is ook belangrijk om te vermelden dat zelfs binnen één type er nog veel variatie in prijs kan zijn. Eén van de goedkoopste vloeren is de vinylvloer, die kost nog minder dan €10 per vierkante meter. Laminaat volgt met gemiddeld een 30-tal euro per m2. Gietvloeren en pvc tegels zijn vergelijkbaar met iets rond de €50 euro per vierkante meter. Een echte natuursteen of houten plankenvloer kan al gauw oplopen tot meer dan 100 euro per vierkante meter!

Geld is ook niet alles

Het spreekt voor zich dat de prijs uiteraard niet de enige belangrijke factor is. Ook is het belangrijk om te beseffen dat zelfs prijzen nog sterk kunnen veranderen naargelang de kwaliteit van het vakmanschap. Persoonlijke smaak qua kleur of sfeer is bijna net zo belangrijk, als niet belangrijker! Sommige vloeren geven rustiekere uitstralingen, sommige modernere en sommige bieden meer vrijheid in variaties. Prijs en persoonlijke smaak zullen dus ergens in het midden moeten samenkomen!