Goedkopewaterontharders kopen

gietvloer prijs m2

Goedkopewaterontharders kunnen goed van pas komen als je water wilt ontharden. Hard water is iets waar veel mensen mee te maken hebben. Dit kan verschillende nadelen hebben. Het ontharden van water is daarom iets wat in sommige gevallen verstandig kan zijn om te doen. Door dit te doen, is het mogelijk om het water een minder hard te maken. 

Wat is een waterontharder?

Het is als eerste handig om te weten wat een waterontharder precies is. Eigenlijk is het precies wat de naam zegt. Het is namelijk een manier om water te ontharden. Dit is in de vorm van een apparaat. Het doel van dit apparaat is het verminderen van de hoeveelheid kalk in het water. Een grote hoeveelheid kalk in het water kan namelijk verschillende nadelen hebben. 

Een waterontharder is een apparaat met een speciale kunsthars. Deze kunsthars zorgt ervoor dat de deeltjes kalk uit het water gehaald worden. Hierdoor wordt het water een stuk minder hard. Hierdoor kun je een aantal nadelen voorkomen. 

Wanneer komt een goedkopewaterontharders goed van pas?

Een waterontharder kan in verschillende situaties van pas komen. Goedkopewaterontharders zorgen ervoor dat het water minder hard wordt. De hardheid van water wordt in Nederland gemeten met dH (Duitse Hardheid). Als je water boven de 12 dH is, is het aan te raden om het water te ontharden. 12 dH wordt gezien als de bovengrens voor de hardheid van het water. 

In sommige gevallen wordt het ontharden van water al voor je gedaan door de waterzuivering. De ondergrens van deze ontharding ligt op 5,6 dH. Het is dan ook aan jezelf om te bepalen of je het water nog verder wilt ontharden. Dit ligt een beetje aan persoonlijke voorkeur. 

Aanslag op je leidingen verminderen met goedkopewaterontharders

De kalk in water zorgt ervoor dat er een aanslag op de leiding kan komen. De goedkopewaterontharders kunnen er dan ook voor zorgen dat deze aanslag verminderd wordt. Bij een hardheid van 12 dH ontstaat de aanslag zo snel dat je hier al snel een verstopping van kan krijgen. Daarom is het ook essentieel om je water hierbij te ontharden. Dit kan goed gedaan worden met goedkopewaterontharders. 

Als de hardheid van het water een stuk lager ligt dan 12 dH, ontstaat de aanslag op de leidingen en het sanitair een stuk minder snel. Daarom is het ook niet per se nodig om het water te ontharden. Wel ontstaat er een beetje aanslag. Dit kun je makkelijk zelf reinigen. Door het water verder te ontharden, wordt de hoeveelheid aanslag die er ontstaat een stuk minder. 

Wat is de hardheid van het water?

Het is handig om te weten wat de hardheid van het water precies is als je goedkopewaterontharders wilt gebruiken. Dit komt omdat de hardheid per gemeente in Nederland kan verschillen. Gelukkig is het makkelijk om te vinden wat de hardheid is. Dit kun je namelijk vinden op de website van je waterleverancier. Hierdoor kun je bepalen of je de goedkopewaterontharders nodig gaat hebben voor je woning of niet.