Het aanschaffen van een goede bureaustoel

Bureaustoel

Bij het inrichten van een werkplek zijn verschillende onderdelen van belang. Een goede bureaustoel is het meest essentiële onderdeel van de werkplek. De meeste mensen met een kantoorbaan brengen het grootste gedeelte van de dag door op hun bureaustoel. Ook is het bijbehorende bureau erg belangrijk. Een zit sta bureau onderstel is hierbij een grote aanrader. Het zorgt ervoor dat je niet de hele dag in dezelfde houding zit. Toch zal je nog steeds het grootste gedeelte van de dag zittend doorbrengen. Het is dan ook erg belangrijk bij de aanschaf van een bureaustoel te letten op de kwaliteit en de mogelijkheden van een bureaustoel.

De mogelijkheden van een goede bureaustoel

Het beste advies is te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Dit is een bureaustoel die speciaal is ontworpen voor het menselijk lichaam. De ontwerpers van de stoel hebben hierbij rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Hierdoor biedt de stoel een goede ondersteuning voor het lichaam. Dat is wat een mens nodig heeft op een lange werkdag. Wel is het belangrijk dat de ergonomische bureaustoel goed is ingesteld. Pas dan kan je optimaal profiteren van alle voordelen van de stoel. Er zijn dan ook verschillende instelmogelijkheden van de stoel.

De ideale zithoogte, rugleuning en armleuning

Een bureaustoel bestaat uit drie elementen die de ideale zitpositie bepalen. Deze drie elementen zijn de zithoogte, de armleuningen en de rugleuning. Allereerst bepaal je de juiste zithoogte. Stel de zitting zo in dat je knieën een hoek van 90 graden vormen. Zorg ervoor dat de zitting goed op je bovenbenen aansluit. Daarna zorg je ervoor dat de rugleuning zo is ingesteld dat deze zich vormt naar de kromming van je rug. Dit voorkomt klachten aan je onderrug. Ten slotte de armleuningen. De armen moeten ontspannen op de armleuning kunnen liggen. In het beste geval vormen de ellebogen een hoek van 90 graden. Deze drie juiste instellingen zorgen voor de ideale zithouding!