Het effect van droogbloemen

Het effect van droogbloemen

Droogbloemen in je woonkamer, gang of slaapkamer. Je kunt er eigenlijk al helemaal niet meer omheen. Er zijn talrijke winkels, webshops of anderen waar mensen droogbloemen kopen en dit wordt massaal gedaan. Droogbloemen zijn vaak relatief goedkoop en staan natuurlijk langer dan een bos ‘normale bloemen’. Wanneer mensen droogbloemen kopen, gaan zij vaak op internet kijken hoe zij dit het beste kunnen stijlen in hun interieur en voor welke kleur zij het beste kunnen gaan. Willen zij een boeket dat eruit springt of willen zij een boeket dat een beetje in het geheel past om een ton sur ton effect te creëren?

De rust met bloemen

Wanneer mensen van rust en eenheid in hun interieur houden en niet zo gedurfd zijn met het kleurgebruik in bijvoorbeeld hun geliefde woonkamer, kiezen zij vaak voor een kleur die een beetje wegvalt in het interieur. Hebben zij lichte muren, kiezen zij vaker voor een licht droogboeket met bijvoorbeeld witte gedroogde bloemen met bruine accenten of andere lichte kleuren die er niet teveel uitspringen. Dit geeft een stukje rust in het interieur en op deze manier pakken de droogbloemen weinig aandacht en vallen ze als puzzelstukje op hun plaats in het geheel. Deze groep mensen kiest dan ook voor een bijpassende vaas die niet teveel aandacht vraagt en daarmee dus ook een beetje wegvalt in het interieur.

Je woonkamer als canvas

Anderen kiezen er juist voor om de vaas en bijvoorbeeld het als canvas te gebruiken en de bloemen als blikvanger een plekje te geven. Dit doorbreekt het interieur en kan gemakkelijker gecombineert worden met andere uitspattingen die in bijvoorbeeld de woonkamer voorkomen. Met zo’n opvallend bloemstuk, laat je zien dat je graag aandacht schenkt aan je interieur en dat je wat lef hebt wat betreft de uitdaging in de styling van je ruimte. Bij dit boeket wordt soms ook een moderne vorm vaas gebruikt of juist een vaas die weinig aandacht vraagt, zodat de bloemen nog meer aandacht krijgen.