Het klimaatplafond: hét voorbeeld van innovatie

Bij www.matgroep.nl biedt men ontzettend innovatieve producten en diensten aan die je goed van pas kunnen komen bij je eigen huis of, als je een bedrijf hebt, je bedrijfspand. Door de toepassing van speciale constructietechnieken wordt het mogelijk om goede en slimme oplossingen toe te passen die ook nog eens een keer op maat worden gemaakt. Een voorbeeld hiervan is bij uitstek het klimaatplafond. Dit is een plafond waarbij je zelf op een slimme manier de temperatuur kan bepalen en dus het interne klimaat van je huis of je bedrijfspand vorm kan geven.

De opbouw van een klimaatplafond

Een innovatieve oplossing zoals een klimaatplafond is zorgvuldig opgebouwd met de beste materialen. De constructie moet perfect zijn en niets minder dan dat. Het plafond zelf is gemaakt door een gipsplafond te monteren op een metalen studframe. De gipskartonplaten zijn voorzien van elementen zoals leidingen die warm of koud water kunnen verplaatsen. Wat je hiermee bereikt is dat het plafondoppervlak feitelijk werkt als een onzichtbaar afgiftesysteem. Zo kun je dus zowel in de winter als in de zomer beschikken over een ontzettend handige manier om de temperatuur te regelen. Wie wil dat nou niet?

Warmte- en koelingselementen

De kern van het klimaatplafond is natuurlijk dat je de regeling van de temperatuur in eigen hand hebt. Maar hoe werkt de afwisseling van verschillende temperaturen precies? In de winter straalt het klimaatplafond lekker veel warmte uit, waar het in de zomermaanden vervuld is van koele lucht. Deze afwisseling is natuurlijk perfect aangepast op wat voor jou prettig is. Verder zorgt het plafond voor een gelijkmatige temperatuur die bijzonder fijn aanvoelt en aansluit bij het nodige comfort die je ervan mag verwachten. Een ruimte waarin je de temperatuur en lucht (kortweg het klimaat) kan aanpassen is niet alleen mogelijk maar vormt ook een fijner woon- en werkklimaat.