Het onderhoud van een houten tv meubel

tv meubel hout

Als je een nieuwe houten tv meubel gekocht hebt, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Een tv meubel van hout is al duur genoeg en daarom een aankoop waar je zuinig op bent. Maar hoe kun je op een veilige en goede manier jouw tv meubel van hout onderhouden, zodat je er nog jarenlang plezier aan beleeft? In dit artikel lees je de beste onderhoudsadviezen voor een tv meubel hout.

tv meubel hout

Zorg voor de juiste luchtvochtigheid in huis & let op de zon

Belangrijk om je houten tv meubel – en ook ander meubilair van hout – in een goede conditie te houden, is ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in huis op een goed peil is. De ideale luchtvochtigheid in je huis moet rond de 50 tot 60 procent liggen. Het hout ‘werkt’ onder deze omstandigheden het minst.

Daarbij is het verstandig om je tv meubel van hout niet vol op een plek in de woonkamer te zetten die volop zonlicht vangt. Langdurige zonlicht op je hout zorgt niet alleen voor vervormingen, maar leidt ook tot lelijke verkleuringen.

Voer minstens driemaal per jaar een onderhoudsbeurt uit

Om je houten tv meubels mooi te houden, raden experts aan om drie keer per jaar, in te smeren met een goed onderhoudsmiddel. Welk middel je gebruiken moet, is natuurlijk afhankelijk van hoe je houten meubels zijn afgewerkt. Een gelakte tv meubelkast vraagt om een ander soort onderhoudsmiddel dan en white wash of een geoliede houten tv meubel. Weet je niet zeker welk onderhoudsmiddel je het beste kunt gebruiken? Vraag dit dan gerust na bij de meubelzaak waar je je tv meubilair gekocht hebt. Zij kunnen je van advies op maast voorzien.

Belangrijke aandachtspunten bij het schoonhouden van je houten tv kast

Naast driemaal per jaar een goede onderhoudsbeurt is het aan te raden om tussendoor je tv meubel geregeld schoon te maken. Dit is heel eenvoudig: het enige dat je nodig hebt is een licht vochtige doek, waarmee je je tv meubel stofvrij en vlekvrij kunt maken. Pak daarna een droge doek om hert resterende vocht weg te nemen.