Hierover moet je nadenken als je een moderne keuken gaat kopen

Een moderne keuken herken je direct door strakke lijnen en een naadloze afwerking. Er zijn zo min mogelijk versieringen en handvatten, maar alles lijkt op elkaar aan te sluiten. In het ontwerp staan minimalisme en symmetrie centraal. Je vindt er geen rondingen en alles vormt een strak geheel. Het is dan ook niet vreemd dat moderne keukens erg in trek zijn momenteel, vooral in nieuwbouwwoningen en luxe appartementen. Denk jij eraan om een moderne keuken aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken om in de gaten te houden. Hier lees je over welke dat zijn.

De materialen voor je moderne keuken

Moderne keukens kunnen zoals alle keukens worden uitgerust in een verscheidenheid aan materialen. Aanrechtbladen van graniet en composiet zijn momenteel erg populair. Deze zijn vergelijkbaar in prijs, maar beide bijzonders stootvast, krasbestendig en slijtvast. Daarbij moet je ook kiezen welke materialen je voor je frontjes wilt laten gebruiken. Eerst kies je dan tussen glans en mat. Vervolgens zijn er verschillende materialen, waaronder hout en kunststof. Deze laatste is goedkoper, maar kan in de moderne keuken schitterende effecten creëren. Ook kunststof kan glanzend en spiegelend worden weergegeven en daarbij ook in een verscheidenheid aan kleuren worden uitgevoerd.

Welke kleur kies je?

Vervolgens zijn deze materialen ook uit te voeren in een verscheidenheid aan kleuren. Je kunt kiezen voor een moderne witte of zwarte kleur. Maar als je een beetje warmte wilt toevoegen aan je anders strakke en moderne uiterlijk, dan kun je ook kiezen voor een houtkleurig oppervlak. Werkbladen en achterwanden kunnen ook op die manier worden uitgewerkt. De combinatie van lichte houtkleuren met grijstinten is erg populair in de moderne keuken momenteel. Als je daar dan ook je kranen, spoelbakken en apparatuur van geborsteld of glanzend RVS bij kiest, is de aankleding van je moderne keuken compleet.

De inrichting van je keuken

Vervolgens ga je bepalen hoe je keuken moet worden ingericht. Je kunt kiezen voor een moderne hoekkeuken. Een ideale keuze als je weinig ruimte hebt en je daar optimaal gebruik van wilt maken. Er blijft in deze moderne keuken voldoende ruimte over voor een open gevoel en voldoende ruimte om rond te lopen. Een andere optie die je hebt als je een grotere keuken hebt of een open moderne keuken, is om voor een kookeiland te kiezen. Aan de ene kant zorgt dat voor een onderscheid tussen keuken en woonkamer, maar je kunt het woongedeelte ook bij de keuken betrekken, bijvoorbeeld door je kookplaat in je kookeiland te plaatsen.

De perfecte keuken voor jou

Het is zaak om de perfecte keuken te vinden voor jou en als je voor de moderne stijl kiest, zijn er een groot aantal opties om uit te kiezen. Het beste neem je daarom contact op met een specialist als Superkeukens, zodat jullie samen een schitterende keuken kunnen ontwerpen voor jouw woning. Deze kan er dan weer vele jaren tegenaan en verzorgt een plek waar je elke dag weer met plezier tijd doorbrengt.