Hoe zorg je voor je lederen meubels

Je hebt net een gloednieuwe lederen woonkamer set gekocht voor je huis, gefeliciteerd! Leer is een van de meest duurzame en comfortabele materialen die wordt gebruikt op meubels, zoals leren eetkamerstoelen, leren banken en leren krukken. De stijl is perfect, de kussens zijn gezellig en het leer is glad. Geloof het of niet, je kan  eigenlijk je leer meubilair zelfs beter maken dan toen het eerst aankwam.

 

Leer kan worden gebroken om de textuur te verbeteren, waardoor het zachter en soepeler wordt. Zelfs gloednieuwe lederen meubels kunnen te stijf voelen voor je smaak. Zonder de juiste zorg kan het uitdrogen en minder flexibel worden. Om leer te conditioneren, moet je naast de natuurlijke oliën op je lichaam regelmatig je lederen meubels smeren. Je moet hiervoor leren smeeroliën kopen en met een microvezel handdoek, het voorzichtig op je meubilair smeren met behulp van cirkelvormige bewegingen. Een of twee keer per week zal werken.led-verlichting

Een andere optie is het gebruik van oranje essentiële olie. Je zou het kunnen toepassen op dezelfde manier als je een leer smeerolie zou toepassen, maar een extra voordeel van oranje olie is dat het natuurlijk is. Oranje olie kan ook krassen bespoedigen, het oppervlak van het leer polijsten en het een frisse citrusachtige geur geven.

 

Vergeet niet om uw lederen meubels uit de zon te houden, zelfs zonlicht van je ramen wanneer het geconcentreerd wordt op het oppervlak van het leer, kan leiden tot verkleuring en stijfheid van het leer. Dit wil je voorkomen, omdat het leer niet alleen verkleurd, maar ook uitdroogt.

 

De juiste zorg voor je lederen meubels zal slechts een paar minuten van je dag zijn, maar zal de luxe en het comfort verhogen voor de komende jaren. En dat is het zeker waard als je duizend(en) euro’s spendeert aan je meubilair.

 

Bron: https://www.shopx.nl/