Houd muggen buiten de deur met een hordeur

Wanneer het buiten lekker warm wordt duiken we vaak maar al wat graag de tuin in of gaan we lekker op het balkon in de zon zitten. Wanneer we dit doen staan vaak alle ramen en deuren in huis open en kan het soms gebeuren dat we beesten en muggen gedurende de dag binnenlaten die we in de avonduren liever kwijt dan rijk zijn. De steekbeesten houden met hun gezoem en gesteek ons uit de slaap en zorgen soms voor onrustige nachten. Met een plissé hordeur heb je de mogelijkheid om te ventileren zonder dat je hiermee allemaal vliegen en beesten binnenlaat, zodat je ‘avonds in een afgekoeld huis lekker kan slapen.

Verschillende soorten hordeuren

Wanneer je op zoek gaat naar een hordeur dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee kan houden. Het is altijd goed om te bedenken hoeveel ruimte je hebt voor de hordeur en of je een openslaande hordeur of een schuif-hordeur wil laten plaatsen. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een schuifsysteem, omdat deze het langste mee gaan en ook de minste ruimte in beslag nemen. Vaak is het frame van de deur voor een deel gemaakt van licht aluminium, zodat de deur makkelijk te openen en te sluiten is. De sluiting zelf werkt in de meeste gevallen middels een klik systeem of met behulp van een magneetsluiting.

Zonwerende kleur hordeur

Het belangrijkste aan de hordeur, is natuurlijk de hor zelf die in de meeste gevallen gemaakt is van fiber materiaal. Dit materiaal is dusdanig donkergekleurd, dat het een zonwerend effect heeft en ervoor zorgt dat het binnen minder snel warm wordt. De structuur van de meest moderne horren is zeer fijn, waardoor er niet alleen vliegen en muggen worden tegengehouden, maar ook pollen in de lucht buiten de deur blijven. Vooral voor mensen die last hebben van allergische reacties bij de verandering van de seizoenen is dit erg prettig.

Bestel een hordeur online

Wanneer je op zoek gaat naar een plissé hordeur dan heb je in principe behoorlijk wat bedrijven om uit te kiezen. Een groot voordeel, is dat je bij de meeste bedrijven online terecht kan en hier ook een gratis en vrijblijvende offerte kan aanvragen. Wanneer deze offerte bevalt kun je altijd een afspraak maken of de bestelling plaatsen, waarna de hordeur bij jou thuis geinstalleerd wordt. De mogelijkheid om een plissé hordeur op maat te laten maken biedt ook de optie om deze op deuren en kozijnen met afwijkende maten te laten installeren.