Houten jaloezieën: Het zelf doen, of het laten doen?

De grote vraag, wat doen we zelf en wat laten we doen? Het verbouwen is een lastige taak en gaat vaak veel tijd en geld in zitten. Om sommige onderdelen wat goedkoper te maken kun je dingen zelf proberen te maken. Maar waar kun je nou makkelijk concessies in maken en wat moet je echt uitbesteden. Dit kun je bepalen door eerst te kijken wat jouw ervaring en behendigheid is.

Jouw skills

Heb je al eerder onderdelen zelf gedaan in een verbouwing, of zelf klusjes in het huis opgeknapt. Dan kun je snel nieuwe dingen leren, en heb al enig inzicht in hoe dingen moeten. Niet iedereen is even handig en dus kijk naar de klusjes waar je het minste fout kan doen of wat je het minste ziet.

Makkelijk te doen

Gelukkig kunnen de meest mensen wel een kast van IKEA in elkaar zetten, en zo zijn de meeste systemen in het klussen steeds makkelijker in elkaar te zetten. De raam decoratie is van makkelijk zijn te doen zoals houten jaloezieën ophangen. Verven is ook makkelijk te doen maar daar hier kan het erg zichtbaar zijn of het kan een klein muurtje in een hoek zijn. Begin met het oefenen op een plek waar je het minder ziet zo leer je het voor de zichtbare plekken

Professionals

Met genoeg onderdelen kun je ook iemand inhuren om het te doen, in dit geval wil je vaak al de spullen in huis halen maar hier zou ik mee wachten aangezien de expert vaak betere en goedkopere materialen kent. Vaak bieden ook winkels bijvoorbeeld die jaloezieen verkopen ook aan dat iemand het voor ze ophangt of installeert.

Bron: 123jaloezie