Je badkamer als wellness-ruimte inrichten

Badkamer verbouwen

Als de badkamer aan vervanging toe is of als je nadenkt over het verbouwen van de badkamer, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Denk er bijvoorbeeld eens over na om de badkamer in te richten net zoals je in een echte wellness zou kunnen tegenkomen. Dat kan al eenvoudig gedaan worden als je gebruik maakt van de juiste materialen en middelen.

Een wellness straalt luxe uit en moet het nodige comfort bieden aan jou als gebruiker. Dat kan zeker ook als je met jouw badkamer aan de slag gaat.

Werken met glas

Door gebruik te maken van glazen elementen kun je al veel veranderen in de badkamer. Denk hierbij aan mooie grote spiegels, een douchewand of zelf een glazen deur.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van glazen deuren waarmee je de badkamer een luxe en moderne uitstraling kunt geven. Kijk bijvoorbeeld eens naar de glazen douchedeuren op maat van GLAZZ om de mogelijkheden te ontdekken. Zo is het mogelijk om een glazen deur voor de douchecabine te plaatsen zodat het water in de ruimte blijft. De deuren kunnen volledig op maat worden gemaakt en aan jouw wensen aangepast worden.

Het voordeel van glazen deuren is dat deze ook nog eens extra licht in de ruimte binnenlaten.

Badkamer

Douchedeur

De deuren die gemaakt worden van glas en die je in jouw badkamer kunt laten plaatsen zijn gemaakt van zeer sterk veiligheidsglas. Dat is zeker nodig om ervoor te zorgen dat de deur niet per ongeluk stuk gaat in de badkamer. Afhankelijk van de wensen is het mogelijk om een deur met scharnieren te laten plaatsen of een schuifdeur. In het laatste geval wordt de deur in een rail tegen de wand aan geplaatst en neemt deze weinig ruimte in beslag als de schuifdeur geopend wordt. Je kunt zelf kiezen voor een frame dat voorzien is van chroom, rvs of uitgevoerd is in een strakke zwarte kleur.

De materialen en inrichting

Bij het renoveren van de badkamer is het belangrijk om de correcte materialen te gebruiken. Een populair materiaal is Solid Surface. Zie hier hoe de toepassing van Solid Surface in de badkamer zorgt voor een luxe uitstraling, maar ook makkelijk is schoon te maken, duurzaam is en nog vele andere voordelen heeft.

Een wellness wordt ook gevormd door de inrichting van de ruimte. Als je graag luxe wilt in de badkamer, houdt hier dan rekening mee bij het uitkiezen van bijvoorbeeld de badkamermeubelen. Zo zijn er veel verschillende mogelijkheden voor het laten plaatsen van een douchecabine met verschillende mogelijkheden zoals stoombad en massage elementen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een bubbelbad in de badkamer te plaatsen als je daar ook graag gebruik van zou willen maken.