Keukentrends van 2021

zwarte keukens

Er zijn tal van moderne state-of-the-art keukenapparaten om uit te kiezen, met spannende nieuwe merken die zich opwerpen. Ook zijn er tal van originele ontwerpconcepten en slimme wendingen op traditionele ontwerpen voor keuken. Deze zijn vaak tentoongesteld in keuken showrooms rond het land.

In dit artikel kijken we naar de belangrijkste trends en innovatieve keuken-ideeën voor 2021.

zwarte keukens

Zwarte keukens

Zwarte keukens bieden een modern design met een strakke, eigentijdse uitstraling die elke keukenruimte een echte flair geeft.

De zwarte keukens zijn naar wens aanpasbaar – en kunnen naar wens worden aangepast – en passen perfect bij jouw keuze voor een traditionele keuken die tegelijkertijd heel modern oogt. Het is perfect te combineren met zowel een landelijke stijl, of je maakt een zwarte keuken modern door bijvoorbeeld een matte finish of met greepvrije laded.

Combineer jouw zwarte keukenunits met gepolijste metallic accessoires, zachte matte texturen en ultramoderne apparatuur om een modieuze moderne luxe sfeer te creëren, die jouw unieke ontwerp geraffineerde, ingetogen schoonheid toevoegt.

Ingenieus, compact ontwerp

Compacte keukens komen tot de redding als de ruimte op een toplocatie is, of het nu om een smalle, vierkante of in delen gesplitste indeling gaat. Minimale rommel en optimale efficiëntie worden steeds belangrijker in keukenontwerp, juist in een kleine ruimte.

Bij het werken met een beperkte hoeveelheid ruimte is het van cruciaal belang dat de indeling grondig wordt bestudeerd om ervoor te zorgen dat elke centimeter van de keuken wordt gebruikt. Een bank langs één muur is een uitstekende manier om de ruimte te stroomlijnen en open te stellen. Hoge wandkasten zijn bijzonder geschikt voor compacte keukens, omdat ze de ruimte minder druk maken dan wanneer ze vol staan met lades.

De downdraft-trekkers

Afzuigventilators worden opnieuw ontworpen voor toekomstige keukens. Downdraft-extractiesystemen elimineren geuren en dampen bij hun bron: Rechtstreeks van de kookplaat, en trekken ze naar beneden voordat ze de kans hebben om de lucht te binnendringen.

Dit is vooral van belang in open woonruimten in de keuken, waar een afzuigkap op hoofdhoogte boven een eiland een visuele barrière kan creëren en de open atmosfeer kan verstoren. Een downdraft-extractor die in de kookplaat is ingebouwd, zorgt voor meer ontwerpflexibiliteit en past in de trend van een eenvoudige, professionele stijl.