Kleur toevoegen aan je badkamer

De standaard badkamers hebben niet veel kleur en zijn meestal in de standaard kleuren, wit, taupe of zwart, zo kaal ogen ze vaak deprimerend. Terwijl je juist in de badkamer tot rust wil komen, het is niet de bedoeling dat het zo grauwig is, maar ook niet te veel kleur. In dit artikel lees je hoe je kleur kan toevoegen in je badkamer, zonder dat het te veel wordt. 

Hoe kies je de juiste kleur?

Welke kleur passend is voor jouw badkamer hangt af van verschillende factoren. Allereerst is de keuze van de kleur persoonsgebonden en heeft met de smaak te maken. Daarnaast is het ook afhankelijk van de stijl die je wil dat je badkamer uitstraalt. Bij een rustige wellness/zen sfeer horen lichte kleuren, terwijl je ook kan gaan voor de bohemian sfeer hier zijn wat meer kleuren en vooral fellere. Zorg goed dat je bij het uitzoeken van de kleur je je er goed bij voelt, de kleur moet passend zijn bij je persoonlijkheid. 

Hoe voeg je de kleur toe?

Wanneer je een kleur hebt gekozen dan kan je gaan kijken naar hoe je die kleur gebruikt en toevoegt in de badkamer. Handdoeken en accessoires zijn een goede manier om kleur toe te voegen aan de ruimte. Het is belangrijk dat de kleur niet te overheersend is begin daarom met de accessoires in kleur, zoals een tandenborstelhouder en een zeeppompje. Mocht je nog meer kleur kunnen en willen toevoegen stap dan pas over op de handdoeken. 

Handdoeken vouwen of rollen 

Het gebeurd steeds vaker dat handdoeken zichtbaar zijn in de badkamer door middel van een open kast of andere plaatsing van de handdoeken. Wat je ook vaak ziet is dat de handdoeken zijn opgerold en in een houder liggen of op een plank. Je kan er voor kiezen om al je handdoeken uit te stallen of maar een gedeelte ervan. Je kan bij Handdoek discounter terecht voor diverse maten handdoeken, betaalbare, maar ook van goede kwaliteit.