Kunstgras in de tuin steeds populairder geworden

Steeds vaker wordt het gebruik van kunstgras in de tuin overwogen door woningbezitters. Dit is niet voor niets! Aan het gebruik van kunstgras zitten verschillende voordelen ten opzichte van echt gras. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat kunstgras veel minder vaak onderhouden hoeft te worden. Zeker in de zomermaanden zal echt gras razendsnel groeien. Dit betekent dat het gazon eens in de zoveel weken gemaaid moet worden, om te voorkomen dat de tuin een rommelige uitstraling krijgt. Dit is niet het enige onderhoud wat aan het gazon moet worden uitgevoerd. Denk ook aan het recht afsteken van de randen van het gazon, het verwijderen van onkruid uit het gazon, enzovoorts.

Overige voordelen van kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin biedt verschillende andere voordelen, naast het feit dat dit materiaal onderhoudsarm is. Zo is kunstgras heel milieuvriendelijk, mits je voor kwalitatief goed kunstgras kiest. Denk aan het feit dat het kunstgras niet van meststoffen en pesticiden hoeft te worden voorzien. Ook hoeft het gazon niet te worden besproeid met kostbaar drinkwater tijdens de zomermaanden. Iets wat bij een gazon van echt gras vaak wel noodzakelijk is, om uitdroging van het gazon tegen te gaan.

Een ander belangrijk voordeel is het feit dat kunstgras een ideaal speelveld voor je kinderen vormt. Zeker wanneer je kinderen regelmatig voetballen kunnen er kale plekken in een gazon van echt gras ontstaan. Met een kunstgrasveld is de kans op schade aan het gazon minimaal. Om welke reden laat jij kunstgras in je tuin leggen?