Laat een daklekkage zo spoedig mogelijk repareren

Daklekkage

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld een nacht of langere tijd flink hard gestormd hebben. Niet alle woningen of daken zijn hier tegen bestand. Vooral wat oudere of beschadigde panden kunnen hier lekkage door krijgen. De weersomstandigheden zijn dan zo intens dat er schade aan het dak kan ontstaan. In zo’n geval is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Anders kan er namelijk nog meer schade aan het pand ontstaan. 

Daklekkage

Voorkom verdere schade

Wanneer de daklekkage niet op tijd wordt gerepareerd, kunnen de materialen in het pand gaan schimmelen doordat ze vochtig worden. Hout en beton zijn de meest voorkomende materialen onder daken en deze kunnen gaan schimmelen. Afhankelijk van de plek waar de lekkage zich bevindt, kan er ook schade aan de vloer of aan het schilder- en stucwerk ontstaan. 

Om dit soort verdere gevolgen te voorkomen, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk wordt gehandeld wanneer er sprake is van lekkage. Dakdienst Nederland voert zulke spoedreparaties voor je uit. Eén voordeel: je hoeft niet direct over de prijs na te denken, want de dakinspectie is namelijk geheel gratis. 

Dakdienst Nederland is op meerdere plekken in Nederland gevestigd, waardoor zij al snel ter plaatse kunnen zijn. Hierdoor kan er zo spoedig mogelijk naar een oplossing voor de lekkage worden gezocht.