Mirador overkapping kopen – je eigen overdekte tuinterras

mirador overkapping kopen

Een mirador overkapping heeft bijna altijd een dak met lamellen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel zon je nog onder je overkapping duldt. Komt er een regenbuitje aandrijven, dan sluit je de lamellen heel gemakkelijk. Zo krijg je een gegarandeerd waterdicht dak. De regen zelf wordt dan afgevoerd door een slimme waterafvoer via eerst de lamellen en dan de palen van de overkapping. De meeste overkappingen zijn vrij solide gebouwd zodat ook stevige windvlagen, bijvoorbeeld van windkracht 10, geen vat krijgen op de constructie. Ga je een mirador overkapping kopen, overweeg er dan eentje van aluminium. Dan ben je bijna geheel van het onderhoud af en dit materiaal roest, vervormt en krimpt ook niet.

Mirador overkapping kopen van klein of groot formaat?

Niet alle miradors zijn gelijk. Je kunt kiezen uit een basisvariant. Die is ook meteen het goedkoopst. Het frame is dan van aluminium en de lamellen van staal. Deze variant heeft een standaardmaat van drie bij drie meter. Heb je liever een grotere overkapping, dan is er een variant van vier meter lang en drie tot zes meter breed. Natuurlijk zijn de poten dan wel wat forser uitgevoerd. Ook qua hoogte win je snel tien centimeter. Een grote mirador is overigens minder geschikt als je tuin zelf postzegelgroot is. De derde variant is prijziger maar dan heb je ook aluminium lamellen. Daar waar staal snel kan roesten, geeft aluminium niets om de buitenlucht. Pas er wel op dat je je mirador niet direct onder een boom zet want vallende takken op je lamellensysteem kunnen breuken veroorzaken. Ga je de derde variant Mirador overkapping kopen, dan heb je volop keuze qua grootte (tot aan zes bij vier meter).

Overkappingen naast elkaar zetten

Het kan zijn dat je over een park van een tuin beschikt. Of gewoon echt veel zaken onder één dak kwijt wilt: naast een grote barbecue een complete lounge-set, een hot tub en ook nog ander tuinmeubilair. Omdat de hoogtematen van de miradors overeenkomen, kun je twee overkappingen tegen elkaar zetten. Je kunt ze eigenlijk nooit echt aan elkaar koppelen. Visueel zul je dan ook zien dat waar de beide overkappingen elkaar raken, je twee palen naast elkaar krijgt te staan. Ook blijft er een naad tussen de beide daken waardoor regenwater kan sijpelen. Sommige merken overkappingen bieden accessoires aan zoals neerlaatbare wandschermen.

Mirador overkapping kopen en installeren

Je hoeft niet veel gereedschap uit je werkplaats te halen om een mirador overeind te zetten. De stappen om dat te doen worden zowel in een handleiding als ook in instructievideo’s glashelder uitgelegd. Het kan zijn dat je geen Bob de Bouwer bent. Besteed het klusje dan uit, het is zo gepiept.

Funderen maar

Een beetje een overkapping heeft snel een gewicht van meer dan 200 kilo. Je wilt niet dat het onstuimige Nederlandse weer daar mee vandoor gaat. Ga je een mirador overkapping kopen, dan is de eerste zorg een goede fundering. Bij een bestaand en stevig terras kun je de mirador gewoon op de tegels monteren. Maar op zachte ondergrond moet je werken met betonpoeren. Laat je bij de bouwmarkt adviseren want er zijn meerdere soorten.