Oleander kopen

Thuja Smaragd

De oleander plant is al een geliefde tuinplant sinds de romeinse tijd. De plant heeft aantrekkelijke kenmerken van de bloem tot aan de stam. Daarnaast kan ze goed tegen droogte, tocht, de meeste typen aarde, wind en het zeeklimaat. Ze bloeit lang en heeft niet vaak last van serieuze ziektes. Al met al een van de meest ideale planten voor in je tuin. Een kleine kanttekening die gemaakt moet worden bij deze plant, is dat hij voor mensen en dieren giftig is. Wil je een Oleander kopen maar weet je niet hoe je voor deze sierheester moet zorgen. In dit artikel kun je de belangrijkste tips lezen over het verzorgen van een Oleander. Handig om te doen vóór het oleander kopen!

De Oleander snoeien

Kies voor een jonge oleander van één of twee jaar oud bij het oleander kopen. Ga voor de meest rechte, sterkste en meest centrale stam. Snoei alle andere kleine stammen en takjes van de struik zo dicht mogelijk tot de aarde. Steek een bamboestok naast de stam in de aarde en maak deze op twee plekken aan de bamboe vast. Snoei zijtakken van de struik tot ongeveer halverwege zijn lengte. Maak een keus of je de plant in je tuin wilt zetten of in een bloempot. Een dwerg Oleander is bijvoorbeeld ideaal voor in een pot of voor in bloembedden.

Water en bemesting

Geeft de Oleander water wanneer de eerste 5 cm van de aarde droog aan begint te voelen zodat je plant kan groeien. Verpot je plant in een grote pot met een afvoergaatje zodat de wortels van je struik niet gaan rotten. Verplaats de bamboestok mee met je plant in de nieuwe pot. Als je de Oleander in de tuin gaat zetten, kies dan een zonnige plek uit met goed vochtige aarde en gebruik alleen mest speciaal voor de sierheester. De lente en de herfst zijn goede periodes voor het bemesten van je plant. Je plant zal hierdoor sterke wortels, gezond blad en veel kleurige bloemen gaan ontwikkelen. Veel plezier bij het oleander kopen.