Originele verlichting in je woning creëer je zo

Wil jij je woning een unieke uitstraling en look geven? Dan hebben wij de tips voor je op een rij gezet om door te nemen. Wij helpen je op weg om je huis- of woonkamer een moderne, rustige of juist klassieke uitstraling te geven. De tips die je hieronder leest zijn relatief gemakkelijk toe te passen voor iedere woning.

Onze tips op een rij om de verlichting op de juiste manier toe te passen

De eerste tip is om veel figuren te gebruiken om en bij de lampen. Zo zijn er verschillende kappen te koop die je om de lampen heen doet. Deze kappen hebben allerlei mooie figuren. Terwijl de lamp van binnenuit schijnt wordt de kamer op deze manier juist ook op een andere manier verlicht. De kap zelf wordt erg mooi weergegeven doordat de lamp er binnenin schijnt. Je kunt nog meer figuren creëren door bijvoorbeeld de snoeren van de lampen een paar keer om een lat heen te slaan waar deze aan hangt. De lamp zelf laat je net onder de lat hangen. Voor het ophangen van de lampen is het leuk om te kiezen voor gloeilampen.

Om een antieke sfeer te kiezen in je woning ga je uiteraard voor antieke lampen. Op de website van Lamplord.nl vind je een overzicht met allerlei antieke en vintage lampen. Een woning die de laatste tijd vaak bij mensen voorkomt is een contrast tussen modern en ouderwets. Bij een moderne woning past het erg goed om te kiezen voor een combinatie met oudere elementen in de woning. Wanneer de woning modern wordt gebouwd, maar er meubelen en lampen worden gekozen met een antieke look dan wordt dit contrast gecreëerd.

Wil je de woonkamer anders inrichten en wil je voor meer sfeer zorgen in de kamer? Dan is het slim om te kiezen voor stijlvolle en ronde lampen. Voornamelijk bij woningen met veel hoekige meubelen is het goed om te kiezen voor meerdere ronde lampen in de kamer. De contrasten van de hoekige meubelen en de ronde lampen zorgen juist voor meer sfeer.

Vraag de hulp van een expert of ga zelf op onderzoek uit

Ben jij er nog niet helemaal uit wat je wilt gaan doen met je woning? Overleg je wensen en eisen met een binnenhuisarchitect. Hij of zij zal je ongetwijfeld verder kunnen helpen met het uitzoeken van jouw ideale woning. Een andere tip is om meerdere woonwinkels te bezoeken of vanaf huis de reclamefolders en websites door te gaan. Hieronder zal je veel inspiratie vinden wat ook toegepast kan worden op jouw woning.