Populaire woonstijl, ga voor landelijk!

Bohemian, industrieel, Scandinavisch, modern, landelijk, één voor één zijn dit erg populaire woonstijlen. Het liefst zou je het allemaal wel willen verwerken in jouw woon interieur. Helaas is dit toch wel af te raden en is het het verstandigst om voor één stijl te kiezen. Hierdoor is het eenvoudiger om meubels bij elkaar te zoeken, en vormt jouw interieur mooi een geheel.

Landelijke woonstijl

In dit artikel gaan we verder in op de landelijke woonstijl, een klassieke maar nog steeds erg populaire stijl. Ook wel bekend als de Country of New Country style is het de landelijke woonstijl die jou het warme gevoel van thuiskomen geeft. Een vleugje ‘puur natuur’ geven een ruimte dat plattelandse gevoel.

Kleuren en materialen

Een landelijk interieur heeft opvallende karakteristieken. Typisch voor het buitenleven zijn natuurlijk de verschillende onbewerkte materialen zoals hout en steen en daarnaast de ruime selectie aan natuurtinten zoals beige, bruin, grijs en groen. Deze zal je dan ook vaak terug vinden in een landelijk interieur.

De meubelen zijn vaak groot en grof, maar natuurlijk is er ook plek voor subtielere meubelen in huis. Een groot comfortabel bankstel met een stoffen bekleding en een lange houten eettafel met een grote aardewerken vaas er op staan prachtig bij de natuurlijke tinten die je bijvoorbeeld op de muur kan doen. Maar ook een mooi houten bijzettafeltje kan al veel doen voor de ruimte.

Bij Verschoor Wonen heb je een ruim assortiment aan meubelen die perfect passen in het interieur. Ga eens langs bij hun winkel of kijk op de website om inspiratie op te doen. Vraag vooral advies aan de interieur adviseurs als je het zelf lastig mixen en matchen vindt!