Sedum dak in de winter

Velen beschouwen de winter als de laatste tijd van het jaar dat u ervoor kiest om een ​​groendak aan te leggen. Met de juiste planning kan dit seizoen van winterslaap en rustperiode in het voorjaar echter een geweldig resultaat opleveren.

 

Voordelen van winterinstallatie

 

Groene daken die op milde winterdagen worden geïnstalleerd, kunnen profiteren van de seizoensgebonden timing. Net als vaste planten op de grond, ervaren alle groene daken cycli van groei, bloei en rust. Tijdens de zomer brengen de planten hun energie door met bloeien. In de herfst besteden planten meer energie aan wortelvorming en beginnen de sedumplanten aan hun proces van rust en energiebesparing om hun overleving op lange termijn te verzekeren. Hoewel de herfst, de lente of een vroege, milde zomer geweldige tijden kunnen zijn om een ​​groendak te installeren, zullen installaties in de winter even succesvol zijn als er rekening wordt gehouden met enkele belangrijke factoren. Sedums in de winterrust verliezen hun bloemen en veranderen van kleur om een ​​prachtig levend tapijt van rood, bruin en diep paars te creëren.

 

Overleven op lange termijn

 

Diverse soorten en selectie van een sedumdak voor een betere overlevingskans op de lange termijn. Onze standaard matoptie omvat veel soorten die bestand zijn tegen droogte en kou. We kunnen met u samenwerken om de beste plug- of matopties te bieden voor uw specifieke dak, klimaat en ontwerpintentie.

 

Voetverkeer en irrigatie

 

Beperk het voetverkeer over met vorst bedekte planten tot een minimum, omdat dit de celstructuur van slapende planten zal scheuren. Daardoor kunnen ze ziek worden of afsterven. Omdat planten in het voorjaar uit hun rustperiode ontwaken, is tijdelijke irrigatie belangrijk om de groei te bevorderen. Afhankelijk van het klimaat half maart of april irrigeren om de planten een goede start te geven, maar niet te veel water geven.

 

Sedum dak acclimatisatie

 

– Sedummatten voorgekweekt buiten in een vergelijkbaar klimaat acclimatiseren het best. Aan de oostkust zullen mattenoogstmachines waarschijnlijk sluiten na nieuwjaar tot maart, omdat de grond bevriest en de sedummatten aan de grond bindt, waardoor oogsten onmogelijk wordt. We kunnen met u afstemmen om een ​​oogst (en mogelijke korte termijn koele opslag) te plannen totdat de omstandigheden op de locatie en levering zinvol zijn.

– Voorgekweekte matten moeten bij installatie een dekking van minimaal 80 procent hebben en moeten 12-18 maanden op de boerderij worden gekweekt om een ​​gezonde wortelbasis te verzekeren en de mogelijkheid van erosie van groeimedia te verminderen. Sedumdak