Tips voor effectief thuiswerken

Werken in een nieuwe omgeving, buiten de structuur en vertrouwdheid van het kantoor, kan een uitdaging zijn. Mogelijk moet u nieuwe routines aannemen of andere manieren bedenken om de balans tussen werk en privéleven te bereiken wanneer u op afstand werkt. Het kan zelfs zo zijn dat u een gehele werkplek moet maken met een verstelbaar bureau om productiviteit te bereiken. We delen wat advies over hoe u productief kunt blijven en de focus kunt houden terwijl u thuis werkt. Hieronder vindt u een compilatie van de beste thuiswerktips:

Pas uw kantoorroutine aan uw huis aan

Dit kan betekenen dat u enkele van de strategieën die u op kantoor productief hielden, moet aanpassen aan uw thuis routine, zoals:

  • Hulp vragen bij projecten als u overweldigd wordt door de taken die aan u zijn toegewezen
  • Open en eerlijk praten met uw manager of mentor als u het moeilijk hebt
  • Samenwerken met uw manager om redelijke verwachtingen te scheppen voor uzelf en anderen
  • Ervoor zorgen dat alle doelen die u voor uzelf of anderen stelt, flexibel zijn ingebouwd
  • Snacks of water pauzes nemen op hetzelfde tijdstip als u normaal op kantoor zou doen

Een productiviteits app downloaden

Als uw telefoon uw grootste dagelijkse afleiding is, wil u hem misschien tijdens werkuren naar een andere kamer verplaatsen, zodat u niet in de verleiding komt om ernaar te grijpen elke keer dat u een bericht of melding ontvangt.

Maak een takenlijst aan het begin van de dag

Maak een checklist met alle taken en projecten die u gedurende de dag moet volbrengen. Een takenlijst helpt u georganiseerd en gefocust te blijven op de taken die voor u liggen. Dit is vooral handig wanneer uw normale werkprocessen worden verstoord, zodat u niets belangrijks vergeet. Terwijl u items op uw lijst voltooid, geeft het fysiek afvinken van de lijst een echt gevoel van voldoening. Ga aan het eind van de dag terug naar uw lijst om uw voortgang te beoordelen, prioriteiten te herschikken en te bepalen welke taken naar de lijst van de volgende dag moeten worden verplaatst.

 

Bron: Thuiswerkwinkel