Tips voor het onderhouden van gestucte muren

Tips voor het onderhouden van gestucte muren

Zo kunt u het beste gestucte muren onderhouden

Heeft u de muren van uw woning laten stucen? Dat begrijpen wij volkomen! Gestucte muren zijn namelijk prachtig om naar te kijken. En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens erg duurzaam! Mits u uw gestucte muren op de juiste manier onderhoudt natuurlijk. Alleen met goed onderhoud behouden uw gestucte muren hun schoonheid en levensduur. Daarom geven we u graag wat tips en adviezen voor het onderhouden van stucwerk. Lees snel verder en houd uw gestucte muren mooi!

Regelmatig schoonmaken

Overal in het huis kunnen vuil en stof zich ophopen. Dat geldt ook voor uw gestucte muren. Dit kan er helaas wel voor zorgen dat het stucwerk gaat afbladderen. Om dit te voorkomen, kunt u het beste minstens eens per jaar uw gestucte muren grondig schoonmaken. Dit doet u met een zachte borstel, een stofzuiger met een zachte borstelmond of een vochtige doek. Op deze manier voorkomt u beschadigingen aan het stucwerk en dat een stukadoor in Utrecht bij u langs moet komen voor een prijzige reparatie.

Repareer beschadigingen direct

Stucwerk kan beschadigd raken door stoten. Dit voorkomt u eenvoudig door uw meubels of andere objecten niet tegen de muur te plaatsen en door plinten aan te brengen, maar ook dan kan het voorkomen dat uw stucwerk beschadigd raakt. Mocht u beschadigingen aan uw gestucte muren zien, raden wij u aan deze beschadigingen zo snel mogelijk te repareren. Kleine beschadigingen kunt u nog gemakkelijk zelf repareren met een vulmiddel. Als de beschadigingen groter worden, dan zal er een professional nodig zijn voor het repareren van uw gestucte muren.

Voorkom vochtproblemen

Gestucte muren kunnen gevoelig zijn voor vochtproblemen. Doe er dus alles aan om dit te voorkomen. Anders kan het stucwerk gaan afbladderen en er zelfs schimmelvorming optreden. Ventileer uw muren dus goed om ervoor te zorgen dat vochtige lucht zich niet in de ruimte kan ophopen. Zo kunt u nog lang van uw gestucte muren genieten! Wilt u meer blogs van ons lezen? Dat kan! Kllk hier voor een handig overzicht.