Tuin opknappen voor de zomer hoe doe ik dat?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw tuin op te knappen voor de zomer. Eén optie is om wat nieuwe kleur toe te voegen met bloemen of planten. U kunt ook proberen nieuwe tuinelementen toe te voegen, zoals een waterpartij of een pergola. Of, als u zich echt avontuurlijk voelt, kunt u proberen uw tuin helemaal opnieuw aan te leggen! Welke route je ook kiest, zorg ervoor dat je plezier hebt en geniet van het proces.

Platen van bloemen

Een manier om uw tuin nieuw leven in te blazen voor de zomer is het planten van eenjarige bloemen. Eenjarige zijn geweldig omdat ze het hele seizoen kleur geven, in tegenstelling tot vaste planten die maar een paar weken bloeien. Enkele van onze favoriete eenjarige bloemen zijn impatiens, petunia’s en goudsbloemen. Zorg er wel voor dat je ze regelmatig onthoofd (verwijder de uitgebloeide bloemen) om meer bloei te stimuleren.

Structuur aanbrengen

Als u wat structuur aan uw tuin wilt toevoegen, overweeg dan een waterpartij of een pergola. Waterpartijen kunnen variëren van eenvoudige vogelbaden tot uitgebreide fonteinen. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar de beweging van het water helpt ook om muggen weg te houden! Pergola’s bieden schaduw en kunnen een geweldig plaats om planten of buitenverlichting op te hangen.

Opnieuw aanleggen

Als u echt ambitieus bent, kunt u proberen uw tuin helemaal opnieuw aan te leggen. Dit is een geweldige manier om fris te beginnen en te experimenteren met nieuwe beplanting en ideeën voor de aanleg. Als je deze weg inslaat, raden we je aan klein te beginnen zodat je niet overweldigd wordt. Kies één bed of deel van uw tuin om u op te concentreren en breid van daaruit geleidelijk uit. Maak bijvoorbeeld gebruik van mooie keramische tuintegels.

Geniet!

Welke route u ook kiest, veel plezier en geniet van het proces! Tuinieren is een geweldige manier om te ontspannen, te ont stressen en frisse lucht te krijgen. Het is ook een geweldige manier om naar buiten te gaan en te genieten van de schoonheid van de natuur. Dus neem je tijd, experimenteer, en vooral, heb plezier!

 

Bron: 123 sierbestrating