Tuinbanken – een comfortabele zitje in de tuin

Vroeger was het gebruikelijk om een ​​uitnodigende tuinbank voor het huis te plaatsen: hier ontmoetten de ouderen elkaar ’s ochtends en’ s avonds, genoten van de zon voor de warme huismuur, maakten een praatje met iedereen wie kwam langs. Tegenwoordig is deze gewoonte in onze snelle wereld vergeten en is de tuinbank voor de voordeur verworden tot een opslagruimte voor bloempotten. Fleur uw buurt bij ons op, creëer weer een communicatieplek voor de deur: 

Hout of metaal? 

Laten we beginnen met een fundamentele overweging: de materiaalkeuze. Tuinbanken van hout zijn klassiek: openporige of weerbestendige houtsoorten zoals teak en robinia voelen aangenaam warm aan, maar nemen water op tijdens een regenbui, die enige tijd nodig heeft om volledig te drogen. Gelakte houtsoorten zijn robuuster, maar hebben net als alle houten banken een droge, vorstvrije winterplaats nodig om jarenlang te genieten. Tuinbanken van gelakt metaal voelen daarentegen meestal een beetje koud aan, maar worden warm bij blootstelling aan sterk zonlicht en hebben daarom vaak een zacht kussen nodig. In ruil daarvoor kunnen de meeste modellen het hele jaar door blijven staan ​​dankzij hun weerbestendige afwerking en coating. Wat ook wenselijk is vanwege het gewicht! Als u niet kunt kiezen tussen de twee materialen, raden we u aan om een ​​metalen frame te gebruiken waarvan de zitting is bekleed met hout of met textiel als gaas of stoffering. 

Met of zonder rugleuning? 

Het hangt natuurlijk van de plaats af: als je een houten bankje voor een huismuur plaatst, dient de muur perfect als rugleuning en verwarmt zelfs je rug als er geen schaduw is. Als de tuinbank echter midden in de tuin staat, is de rugleuning meestal blij met een rugleuning om lekker tegenaan te kruipen. Velen geven echter de voorkeur aan de bank zonder rugleuning om te dineren, omdat deze meestal onder een tuintafel past met zijn iets kleinere breedte: 

Kleine bankjes 

Geen vaste plek in zicht? Liever de stand van de zon volgen? Voor twee, compacte tuinbanken kunnen gemakkelijk van de ene zonnevlek naar de andere worden gedragen! Iedereen pakt een armleuning of een korte rand van de stoel en de reis begint: want zelfs als een tuin niet tot stand komt door in de schaduw te zitten, zoals Rudyard Kipling het treffend uitdrukte, raden we aan om af en toe te tuinieren om uit te rusten en te kijken de omringende natuur zittend op een comfortabele tuinbank.