Verschillende soorten vloerbedekking

Bij het kiezen van een nieuwe vloer heb je de keuze uit veel verschillende soorten vloerbedekking. Iedereen heeft zijn eigen smaak en elke vloerbedekking heeft zijn eigen voor- en nadelen. Weet je niet welke soort vloerbedekking bij jou past? Dan is dit artikel perfect voor jou! In dit artikel leg ik namelijk de verschillende soorten vloerbedekking kort voor je uit.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn op dit moment misschien wel we populairste vloeren, je ziet ze overal. PVC is een onnatuurlijke stof, maar de vloeren lijken net ‘echt’. Ze zijn moeilijk te onderscheiden van de houten vloeren, maar hebben wel veel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld makkelijker te onderhouden, waterafstotend en gaan enorm lang mee.

Houten voeren

Naast PVC vloeren houden veel mensen van de traditionele houten vloeren. Hout is een natuurlijk product en daarom is geen één houten vloer exact hetzelfde als een ander. Het onderscheidende en warme gevoel van de houten vloer maakt de vloer zo uniek en gewild. Je kan de houten vloer ook in vormpjes neerleggen, denk hierbij aan een leuke visgraat vloer waar de houten in een schuin lopend patroon zijn gelegd. Het ziet er fantastisch uit!

Tapijt

Tapijt is een vloerbedekking die we vaak terugzien in huizen met jonge gezinnen. Het is een zachte ondergrond die wordt gezien als warm, geluiddempend en veerkrachtig. Er zijn veel verschillende soorten tapijt en daarom is tapijt makkelijk te combineren aan de rest van het interieur. Echter is tapijt moeilijk schoon te maken wanneer je veel huisdieren hebt rondlopen.

Naast deze soorten vloerbedekking zijn er ook nog veel variaties op deze soorten. Weet je nog niet precies wat jij wilt in jouw woning? Neem een kijkje bij Martijn de Wit om inspiratie op te doen!