Verschillende soorten vloeren

Zoals je vast wel weet zijn er enorm veel verschillende vloersoorten. Bij het inrichten van een woning moet je dan ook goed nadenken over de vloer die jij het liefst in je woning hebt liggen. Welke vloer past het best bij je huisstijl en wat zijn de overige voor- en nadelen van alle vloeren? Het zijn punten waar je goed over moet nadenken en die voor iedereen een andere impact kunnen hebben. In dit artikel ga ik drie vloersoorten met jullie bespreken, namelijk de houten vloeren, tegelvloeren en tapijt.

Houten vloeren

De houten vloeren blijven de populairste vloeren die er zijn. Houten vloeren zijn natuurlijk van een natuurproduct gemaakt wat ze allemaal hun eigen unieke uitstraling geeft. Je kan wel zeggen dat geen een houten vloer hetzelfde is als een ander. De vloeren passen in elke huisstijl en gaan enorm lang mee. Echter kunnen de vloeren niet tegen water en zijn ze ook niet geschikt voor vloerverwarming.

Tegelvloeren

Tegelvloeren zijn er net als houten vloeren in allerlei soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld Kerlite tegels, maar je hebt ook nog Gardenia Orchidea tegels. De tegelvloeren lijken niet op elkaar en daarom zijn er wel soorten tegelvloeren voor iedereen. In tegenstelling tot de houten vloeren kunnen deze vloeren wel tegen water, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Het nadeel van tegelvloeren kan wel zijn dat ze heel koud kunnen aanvoelen in de winter, maar dit kan door vloerverwarming worden voorkomen.

Tapijt

Ten slotte het tapijt. Tapijt vloeren voelen natuurlijk enorm lekker zacht en warm aan. Het zijn de ideale vloeren voor woningen met kinderen. Echter zijn de vloeren niet zo makkelijk schoon te houden aangezien kleine vuiltjes al snel tussen de harige vloeren komen te zitten. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel vies wordt.

Heb jij al een geschikte vloer voor jouw woning gevonden?