Vochtigheid in de kelder: wat je moet weten?

Als je een kelder hebt, is de kans groot dat je minstens één keer te maken hebt gehad met vocht- en vochtproblemen. Of het nu gaat om een muffe geur, vochtige muren of schimmelgroei, een hoge vochtigheidsgraad kan ervoor zorgen dat je kelder een onwelkome ruimte wordt. Maar wanhoop niet, want er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om de vochtigheid tegen te gaan. Kelderwaterdicht.nl kan je hierbij helpen.

De oorzaken van vocht in je kelder

Er zijn verschillende oorzaken van vocht in een kelder, maar de meest voorkomende is toch wel echt overtollig vocht van buitenaf dat via scheuren in de fundering of muren binnenkomt. Dit soort vocht kan afkomstig zijn van regenwater dat door lekkende ramen of deuren sijpelt, lekken in de leidingen, scheuren in de fundering, enz. Een andere oorzaak kan slechte ventilatie zijn. Tenslotte kan ook vochtige lucht van buitenaf je huis binnendringen en zich een weg banen naar je kelder als die niet goed is afgesloten.

Hoe kun je een hoge vochtigheidsgraad in je kelder bestrijden?

De eerste stap bij het bestrijden van een hoge vochtigheidsgraad is vaststellen waar de bron vandaan komt en passende maatregelen nemen. Als je ramen of deuren ziet die water naar je kelder lekken, zorg er dan voor dat je die zo snel mogelijk afsluit. Ook als er scheuren of openingen in je fundering zijn waardoor er water in je kelder sijpelt als het regent, moet je die ook onmiddellijk repareren. Zorg er bovendien voor dat alle ventilatieopeningen en ventilatoren (zoals die van de droger) naar buiten gaan in plaats van rechtstreeks het huis in, want dit helpt de hoeveelheid vochtige lucht die van buitenaf je huis binnenkomt te verminderen. Overweeg tenslotte te investeren in een luchtontvochtiger voor je kelder, die zal helpen overtollig vocht af te voeren en je luchtkwaliteit het hele jaar door gezond en comfortabel te houden! Neem contact op met https://kelderwaterdicht.nl wanneer jij hulp nodig hebt met vocht in je kelder!