Voordelen van een hottub in de achtertuin

Voordelen van een hottub in de achtertuin

Veel mensen op de wereld dromen van een heerlijk warme hottub in de tuin. Echter zijn velen niet bekend met de voordelen van zo’n geweldige uitvinding.

We weten natuurlijk wel al dat het stress verminderd door het warme water. Dat is logisch. Maar wist je ook bijvoorbeeld dat het gevoel van gewichtloosheid extra bedraagt aan het verminderen van stress?

 

Door het gevoel van gewichtloosheid in de hottub wordt het bloedtoevoer verbeterd. Wat dus bijdraagt aan soepele gewrichten en minder belasting!

Hoe werkt een Hottub?

Er zijn twee verschillende manieren waarop een hottub werkt. De klassieke, Scandinavische manier wordt nog altijd regelmatig gebruikt. Er wordt dan simpelweg een houtgestookt vuurtje gemaakt onder de hottub, die je vervolgens vult met water en rustig wacht tot het op temperatuur is. Daarnaast heb je ook de moderne variant. Dat gaat logischerwijs elektrisch. De hottub wordt dan elektrisch verwarmd waardoor je binnen een mum van tijd kan genieten en ontspannen.

Hoe is de hottub ontstaan?

De vroegste hottubs waren caldera’s waarin hete stenen werden neergezet om het water te verwarmen. Veel later, in het jaar 737 na Christus werd de eerste ons geopend in Japan, in de buurt van Izumo. Weer eens eeuwen later werden herbergen gebouwd. Met badkuipen genaamd ofuro.

 

In het Romeinse reik was ontspannen en baden zo’n grote onderdeel van hun cultuur dat ze hun eigen badhuizen bouwden bij thermale bronnen in veroverd gebied. Die zijn trouwens nog steeds te vinden overal in Europa. Kortom, overal op de wereld heeft de mensheid al een aantrekkingskracht gehad naar een lekker warm bad.

 

Hoe kies je een goede hottub?

Als je de hottub van Welltub buitenshuis wilt plaatsen denk er dan aan dat het is overgeleverd aan het ruige Hollandse weer. Je kunt dus het beste voor buitenshuis gebruik eentje nemen van kunststof. tegenwoordig is de kwaliteit van de kunststof die wordt gebruikt heel erg veranderd waardoor de levensduur enorm verschilt.

 

Er is ook keuze tussen verschillende soorten verwarming? Wil je er snel in springen en niet te lang wachten? Kies dan lekker voor een interne kachel die in het midden van de kuip gemonteerd is. Elektrische kachels of gas kachels heb je ook, maar die zijn vaak duurder in de aanschaf en duurt het langer voordat de hele kuip is opgewarmd.