Waarom u kunstgras in de tuin moet hebben?

tuin met kunstgras

De hype over kunstgras in de tuin is niet voor niets. Dit artificiële grassoort is ideaal in vrijwel iedere tuin. Wilt u weten waarom ook u een tuin met kunstgras moet hebben? In dit artikel leest u alle redenen waarom kunstgras de ideale grasmat is.

Geen gedoe en geen onderhoud

Of u nu groene vingers heeft of niet, het bijhouden van het gras is zowel voor veel tuinliefhebbers als mensen die minder met tuinieren hebben een grote opgave. Dankzij kunstgras in de tuin, hoeft u zich helemaal geen zorgen meer maken over het gras. Het gras ligt er standaard mooi bij, zonder dat u hoeft te maaien, te sproeien, te zaaien of te mesten. Dit kan een hele hoop tijd en stress schelen. Zo heeft u meer tijd voor de leukere projecten in de tuin of voor andere hobby’s.

tuin met kunstgras

Goedkoop kunstgras

Toen kunstgras pas net op de markt kwam, was het een flinke investering om kunstgras aan te leggen. Vandaag de dag is dat heel anders. Er zijn genoeg verschillende aanbieders die voor concurrerende prijzen kunstgras aanbieden. Dit is de prijs, hoe hoog of laag dan ook, dubbel en dwars waard. Dit is namelijk een eenmalige aanschafprijs. Na deze investering hoeft u jarenlang geen cent uit te geven aan het gazon. Dit is wel even anders dan bij een echt gazon. Dan zult u altijd kosten houden voor de zaden, de mest en natuurlijk de water- en energierekening voor het sproeien en maaien. Kunstgras verdient zichzelf dus snel terug.

Ideaal voor kinderen

Kunstgras is perfect om op te spelen. Kies voor een kwalitatief soort kunstgras, wanneer u een gezin heeft. Zo kunnen de kinderen hierop voetballen, rennen en spelen zonder dat het gras hiervan lijdt. Dit is een stuk fijner dan echt gras, dat al snel stuk kan gaan bij hevige voetbalpartijen, spelletjes en meer.

Geef uw tuin ook een prachtige uitstraling dankzij kunstgras. Vier seizoenen lang ligt uw gazon er goed bij, zonder dat u kosten hoeft te maken of inspanning moet verrichten. Het gazon blijft jarenlang mooi en is perfect voor een onderhoudsvrije tuin.