Waarop letten bij het huren van een puincontainer

Wanneer je gaat verbouwen, dan komt er ongetwijfeld puin vrij. Wanneer je daarvan af wilt, dan zal een grofvuil container huren eigenlijk onvermijdelijk zijn. Wel is het belangrijk dat je dit goed aanpakt. Daarom willen we je ook graag helpen, je vindt op deze plek namelijk enkele belangrijke tips. Die kan je direct gebruiken als je een container moet uitzoeken.

Hoeveel afval heb je?

Wanneer je gaat verbouwen, dan red je het niet met de eigen kliko. Je hebt veel meer ruimte nodig. Maar hoeveel dan precies? Een puincontainer huren op Puincontainershop.nl is namelijk in allerlei formaten mogelijk. Het is dus slim om eerst eens een goede inschatting van de hoeveelheid afval te maken. Aan de hand daarvan kan je de juiste container vinden voor jouw klus.

Het type afval

Ook is het belangrijk om goed te kijken naar het type afval dat vrijkomt als je aan de slag gaat. Dit kan soms slechts één soort zijn. Het kan ook om meerdere soorten gaan. In alle gevallen is er wel een goede container te vinden die precies daarvoor geschikt is. Soms is dat een enkele, soms is dat een combicontainer.

Op juiste wijze plaatsen

Let ook goed op met het plaatsen. Zorg dat er voldoende ruimte voor beschikbaar is. De chauffeur moet er ook goed bij kunnen komen, zowel op de plek als via de toegangsweg. Zorg dat er voldoende ruimte is om de container te plaatsen. Meet dit uit aan de hand van het formaat container dat je hebt gekozen. Zo ben je er zeker van dat het past. Zorg ook dat de buren op de hoogte zijn van wat er gaat gebeuren. De container moet altijd op een vlakke en stabiele ondergrond staan om verzakking te voorkomen. Zorg ook dat je zelf aanwezig bent op het moment van plaatsing. Zo weet je zeker dat alles ook echt op goede wijze gebeurt.

De vergunning verzorgen

Wanneer je een container op eigen grond zet, dan kan je dit eigenlijk altijd zonder vergunning doen. Moet het in de openbare ruimte op gemeentegrond? Dan kan dat een ander verhaal zijn. Al verschilt dit wel per gemeente. Zoek het daarom altijd eerst even goed uit op de gemeentewebsite. Korte plaatsing is vaak geen probleem, maar er zijn wel uitzonderingen. Wees op tijd met het regelen van de vergunning. Boetes en naheffingen moet je zelf betalen als je de container huurt.