Wat is een mobiele infraroodverwarming?

mobiele infraroodverwarming

Een radiator aanzetten wanneer het koud is kan vele voordelen met zich meebrengen, maar is niet de meest ideale oplossing wanneer er sprake is van een stijging in de energiekosten. Daarom is het beter op zoek te gaan naar alternatieven. Een mobiele infrarood verwarming is zo’n alternatief. Deze verwarming biedt voldoende warmte op de momenten dat het nodig is en daarnaast heeft het als voordeel dat het makkelijk verplaatsbaar is. Zo kun je altijd je warmtebron met je meenemen, waar je ook zit. 

Verwarming in meerdere ruimtes

Vaak heb je het geval dat een kamer warm genoeg aanvoelt, maar dat je nu een andere kamer zou willen verwarmen. Met deze handige mobiele verwarming breng je de warmtebron naar de kamer die je verwarmd wilt hebben. Het is niet nodig om hier losse panelen voor te plaatsen, want de verwarming is krachtig genoeg om zelf de volledige kamer van de heerlijke warmte te voorzien. Deze kleine verwarmingen werken met een stekker in het stopcontact en de stekker is lang genoeg zodat je de verwarming op elke gewenste plek kunt plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je de verwarming niet in een vochtige plaats zet, want hier kan het niet goed tegen. 

mobiele infraroodverwarming

Duurzaam en effectief

Een belangrijk voordeel van deze mobiele infraroodverwarming is dat het duurzaam en effectief is. Je kunt genieten van een heerlijke warmte in elke gewenste kamer en vervolgens werk je ook mee naar het behoud van een goed milieu. De verwarming verbruikt namelijk maar heel weinig energie en daarnaast wordt er ook slim en efficiënt omgegaan met de energie die het wel verbruikt. Wat veel warmtebronnen doen is het verplaatsen van de lucht waardoor het er niet aangenamer op wordt in de kamer. Dat doet deze verwarming niet. Deze verwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Hierdoor voelt het lekker warm en aangenaam aan in de kamer en blijft de luchtkwaliteit optimaal. De aanschaf van deze verwarming is goedkoop. Dit is zeker geen nadeel voor de kwaliteit want ook deze is optimaal. Je hebt de keuze uit verschillende soorten infrarood verwarmingen. Het is daardoor goed om je te oriënteren op de verschillende soorten.