Wat valt er onder vastgoedbeheer?

Wanneer je aan vastgoedbeheer denkt, dan denk je vast aan onderhoud en beheer van grote gemeenschappelijke panden. Vastgoedbeheer kan ook interessant zijn voor particulieren, maar wat houdt het nou precies in?

Waar is vastgoedbeheer goed voor?

Vastgoedbeheer is een dienst die de zorgen voor de verhuurder wegneemt. Vastgoedbeheer bestaat uit financieel, technisch en commercieel beheer. Financieel beheer bestaat uit administratief werk en het innen van huur. Technisch beheer bestaat uit onderhoudsklussen, reparatieaanvragen en reparatieafhandeling van huurders. Vastgoedbeheer kan in overleg met de beheerder ook spoedklussen uitvoeren voor huurders, zo is er altijd een monteur wanneer deze nodig is. Commercieel beheer zorgt voor een zo groot mogelijke bezettingsgraad van jouw pand(en). Hierbij worden ook de beste huurders gekozen tegen de meest gunstige huurprijs.

Wat kan vastgoedbeheer voor jou betekenen?

Vastgoedbeheer is niet alleen voor grote bedrijven en verhuurders. Ook privé kan je gebruik maken van de service van vastgoedbeheer. Wanneer jij als verhuurder bijvoorbeeld vaak in het buitenland zit of een drukke baan hebt, maar wel een huis in Amsterdam verhuurt, dan kan vastgoedbeheer Amsterdam ervoor zorgen dat jouw huurders altijd de beste service hebben. Vastgoedbeheer wordt het eerste aanspreekpunt voor huurders bij calamiteiten, hierdoor heb jij als verhuurder minder zorgen.

Vastgoedbeheer kan ook alle financiële administratie uit handen nemen, voor veel verhuurders geeft dit rust, omdat dit een tijdrovende of lastige klus kan zijn. Vaak zijn verhuurders ook niet op de hoogte van belastingvoordelen en aftrekken. Vastgoedbeheer helpt verhuurders hierbij. Dit kan ervoor zorgen dat je meer geld terugkrijgt of kunt doorberekenen aan huurders.

Voor- en nadelen van vastgoedbeheer

Het inschakelen van een vastgoedbeheerder in Amsterdam voor jouw verhuur kent vele voordelen. Via vastgoedbeheer kun je goedkoper onderhouds- en reparatieklussen laten uitvoeren omdat je gebruik maakt van connecties van het vastgoedbeheerbedrijf. Een vastgoedbeheerder zorgt ervoor dat ze 24/7 service hebben wat betreft onderhoud, zo heb je ook bij noodgevallen altijd service. Ook is een vastgoedbeheerder op de hoogte van recente wetten, regels en voorwaarden om panden te mogen verhuren. Een vastgoedbeheerder neemt al jouw gewenste taken uit handen, dus ook de vervelende klussen. Je kunt er als huurder zelf voor kiezen wat je wel en niet wilt uitbesteden.

Het laten beheren van jouw vastgoed kan ook nadelen hebben. Een vastgoedbeheerder kan minder betrokken zijn bij de verhuur van jouw pand dan jijzelf. Ook kan te veel uitbesteden duur worden waardoor je minder rendement uit je verhuur haalt, maak daarom altijd de afweging wat je wel en niet wilt uitbesteden aan vastgoedbeheer. Tot slot kan vastgoedbeheer ervoor zorgen dat de afstand tussen jou en de huurders groter wordt omdat het contact via vastgoedbeheer verloopt.