Welke vlaggenmast koop ik best?

Afhankelijk van het doel van het ophangen van je vlag, moet je je goed informeren over welke vlaggenmast je het beste koopt. Via https://www.bosvlaggen.nl/ bijvoorbeeld kan je makkelijk bekijken welke vlaggenmasten er bestaan en welke je het beste koopt. Vlaggenmasten zijn namelijk van cruciaal belang om je vlaggen goed op te hangen zodat ze op een perfecte hoogte staan én zodat ze dan goed kunnen wapperen in de wind. Deze wapperhoogte is zeer belangrijk en moet goed uitgerekend worden zodat het publiek de volledige vlag kan bekijken en lezen. Daar bestaat de vlag namelijk voor die je voor je bedrijf zet.

Verschillende soorten vlaggenmasten

Zoals eerder gezegd is een vlaggenmast zeer belangrijk om je vlag op de goede hoogte aan op te hangen. Een vlaggenmast kopen is dus niet zomaar een snelle aankoop. Er bestaan verschillende soorten materialen voor de vlaggenmast. Aluminium, polyester en hout. Aluminium is één van de meest populaire materialen door zijn grote sterkte en weerbaarheid tegen alle weersomstandigheden. Polyester is dan ook weer een zeer goed en sterk materiaal maar is net iets minder weerbaar dan aluminium, het is ook een lichter materiaal. Hout wordt eerder gekozen voor zijn esthetiek. Het ziet er mooier en rustieker uit. Hout is goed bestand tegen weer en wind indien er een beschermende laag over het hout wordt gesmeerd. Anders wordt hout afgeraden indien je dit niet doet, maar deze tips & tricks krijg je van het bedrijf waar je het aankoopt.

Welke kies ik nu?

Afhankelijk van je noden qua sterke en weersbestendigheid maar ook esthetiek moet je voor jezelf de keuze maken wat voor jou het belangrijkste is. Ofwel kies je voor zekerheid van sterkte en ga je voor aluminium. Ofwel kies je voor hout maar dan betaal je meer aangezien hout kostbaarder is door zijn schaarste en de moeilijke bewerking van hout ten opzichte van aluminium of polyester. Elk materiaal heeft dus zijn voor- en nadelen.