Wil jij je keuken een upgrade geven door er verf op te spuiten?

keukens spuiten

Ben jij van plan om jouw keuken op te knappen en twijfel je over de beste manier om de verf aan te brengen? In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van verf spuiten op keukens. Verf spuiten wordt steeds populairder omdat het tijdbesparend is en zorgt voor een strak resultaat. Maar er kleven ook nadelen aan. Lees verder om erachter te komen of het geschikt is voor jouw keuken.

Voordelen

Een groot voordeel van verf spuiten is dat het veel sneller gaat dan met een traditionele kwast of verfroller. Dit is vooral handig als je een grote oppervlakte, zoals kastdeurtjes, moet verven. Binnen een mum van tijd creëer jij een compleet nieuwe look in de keuken.

Daarnaast wordt verf door middel van het spuiten veel dunner aangebracht dan wanneer je het met de hand aanbrengt. Hierdoor krijg je een egaler resultaat en is er minder kans op verfdruppels en strepen. Bovendien kun je hierdoor makkelijk hoekjes en lastige plekjes bereiken.

Wil je de keuken een moderne uitstraling geven? Dan is verf spuiten ideaal omdat je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende kleuren zodat het perfect past bij de rest van het interieur.

Nadelen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan verf spuiten. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met nevel en geur. Omdat je bij het spuiten niet alleen het oppervlak aanraakt, komt er vaak ook verfnevel in de lucht terecht. Dit kan zich verspreiden door het hele huis en is lastig om te verwijderen. Daarnaast kan de geur van de verf nog wel even blijven hangen.

Een ander nadeel dat vaak wordt genoemd is dat het niet altijd even eenvoudig is om alles af te dekken tegen de verfnevel. Ook kan het moeilijk zijn om voldoende ventilatie in de ruimte te krijgen, wat kan leiden tot verschijnselen van verflucht en hoofdpijn.

Daarnaast is verf spuiten niet de meest milieuvriendelijke optie. Er wordt vaak met grotere en zwaardere apparaten gewerkt waardoor er meer afval ontstaat. Ook kost het veel tijd om de spuitapparatuur schoon te maken.

Tips

Wil je toch graag verf spuiten op je keuken toepassen? Dan hebben wij nog wat tips voor je. Bedek de vloer en het meubilair goed met plastic om schade door de verf te voorkomen. Zorg ook voor een goede ventilatie in de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld ramen en deuren openzetten. Hou er rekening mee dat je veel tijd en moeite moet steken in de voorbereiding voordat je kan beginnen met spuiten.

Samenvattend

Verf spuiten op keukens heeft zowel voor- als nadelen. Het zorgt voor een snelle en strakke afwerking waardoor jouw keuken er weer als nieuw uitziet. Het is handig als je een groot oppervlak moet verven. Maar aan de andere kant gaat het gepaard met nevel en geur. Verf spuiten is ook niet de meest milieuvriendelijke optie. Hou rekening met daarom welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn alvorens tot spuiten over te gaan. Wij hopen dat deze blog jou helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

Bron: Gespoten Panelen