Woonaccessoires voor het aanbrengen van sfeer in je interieur

Heb jij het gevoel dat je woonkamer nooit echt af is, maar weet je niet wat je verkeerd doet? Wil je de ruimte warmte geven door middel van accessoires maar verdwaal je al snel tussen de verschillende stijlen die je tegenkomt zodra je de woonwinkel binnenstapt? Dan kun jij in deze blogpost inspiratie opdoen om van jouw huis je thuis te maken, zodat jij de volgende keer dat je je sleutel in het slot steekt tevreden om je heen kijkt. 

Kaarslicht

Het grote licht in de woonkamer straalt natuurlijk geen sfeer uit. Kaarsen zijn een perfecte manier om een ruimte warmte te geven. Je kunt afwisselen met verschillende vormen, kleuren en hoogtes van het kaarslicht en door een geurkaars kun je de gehele kamer ook nog eens heerlijk laten ruiken. Wat ook weer bijdraagt aan een huiselijk gevoel. Een kaarsenplateau met een variatie van kaarsen, zorgt voor een geheel en oogt heel gezellig als het buiten donker begint te worden. Tegenwoordig kun je ook kaarsen met led licht kopen, voor als je kleine kinderen hebt. 

Zorg voor leven met planten

Zorgen er letterlijk voor dat een woonkamer leeft. Groen brengt meer kleur aan in een ruimte en het grote voordeel: planten produceren zuurstof! Hoe dat precies werkt? Fotosynthese zoals je dat vroeger hebt geleerd bij de lessen biologie. De Monstera is een bekende plant die, wanneer je hem regelmatig water geeft, heel groot kan worden. Een andere soort is de Calathea is een unieke plant in zijn soort en geen een plant ziet er hetzelfde uit. Ben je geen held in het verzorgen van planten? Ga dan gewoon voor de neppe versie. Ziet er vaak net echt uit en scheelt water geven. Een nep cactus bijvoorbeeld. 

Een herinnering wil je inlijsten 

Maak een ruimte persoonlijker, door foto’s van je dierbaren als accessoire neer te zetten. Een fotolijst van goud bijvoorbeeld is een mooie toevoeging aan je woonkamer of voor op een plank aan de muur. Deze elementen zorgen ervoor dat jij jouw huis een persoonlijke touch geeft. Het blaast de ruimte leven in. 

Spiegel, spiegel aan de wand 

Een spiegel in je huis is eigenlijk een onmisbaar product. Het is functioneel en het laat zelfs een ruimte groter ogen dan hij in werkelijkheid is. Verder kun je kiezen uit veel verschillende opties en groottes, naar je eigen smaak. Je zal geen spijt krijgen van deze aankoop.