Zo krijg je een succesvolle badkamer renovatie

Wanneer je besluit iets te renoveren zijn er altijd dingen die fout gaan of dreigen fout te gaan, precies hierom is een renovatie stressvol en verre van makkelijk. Wil jij ook dat je renovatie goed en voorspoedig verloopt? Lees dan gauw dit artikel, hier komen de fouten die het meest voorkomen aan bod in de hoop dat jij het anders doet of in ieder geval weet dat je niet de enige bent!

Het ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem is in de woning erg belangrijk, maar in zo een vochtige ruimte als de badkamer al helemaal. Wanneer er niet voldoende wordt geventileerd kan er door de ophoping van het vocht schimmel ontstaan. Zorg daarom voor goede ventilatie, spirobuizen kunnen je daarbij helpen. Daarnaar kan je ook een buisventilator 150mm plaatsen. 

Het plan uitwerken

Eigenlijk met alles wat je doet heb je een plan nodig, de een maakt een hele planning, waar de ander een meer op het moment zelf planning maakt. Het maakt niet uit onder welke categorie jij valt want bij een renovatie heb je een duidelijke en strakke planning nodig. Al helemaal bij een badkamerrenovatie, je wilt immers niet weken een opengebroken badkamer hebben. Zorg voor een realistische planning om niet voor verrassingen komen te staan en werk van begin tot eind alles goed uit. Door een plan op te stellen weet je hoe lang de renovatie gaat duren, wat de actiepunten zijn en hoe om te gaan met eventuele uitloop.

De ruimte stylen

Vaak als men denkt aan een badkamer renovatie wordt er gedacht aan wat leuke meubels uitzoeken en bijpassende accessoires en klaar. Helaas gaat dat in de realiteit niet zo, er komt namelijk veel meer bij kijken. Om ongelukken in de badkamer te voorkomen is het belangrijk dat er met het uitzoeken van de meubels goed rekening wordt gehouden met de ruimte. Daarnaast is het ook belangrijk dat de verlichting ook echt voor de badkamer is om kortsluiting of andere gevaarlijke capriolen te voorkomen. Niet alleen in verband met veiligheid is het belangrijk welke verlichting je kiest maar ook qua stijl, de verlichting is in de badkamer wel echt de finishing touch. Kijk goed naar de ruimte en of je bijvoorbeeld een bad hebt, daar kan een dimlicht weer ideaal voor zijn.